Uşak Köylüsüne TGB Desteği

Uşak Köylüsüne TGB Desteği

Uşak merkeze bağlı Kaşbelen köyü yakınlarındaki meşelik alanda taş ocağı açılmasını istemeyen köylüler, TGB'nin desteğiyle protesto yürüyüşü düzenledi.

Uşak merkeze bağlı Kaşbelen köyü yakınlarındaki meşelik alanda taş ocağı açılmasını istemeyen köylüler, TGB'nin desteğiyle protesto yürüyüşü düzenledi.
Ellerindeki pankartlar ve sloganlarla taş ocağını protesto eden köylüler ve çevrecilere, bazı siyasi partiler ve kitle örgütleri de destek verdi.
 
Taş ocağının kurulması planlanan yerde Komisyon adına bir açıklama yapan Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel, bölgenin doğal güzelliklerinin taş ocağının kurulmasıyla yok olacağını belirtti.
 
Ocağın yaklaşık 100 hektar alanda kurulacağını ve bölgede yaşları 200-250 arasında bin 600 meşe ağacı olduğunu belirten Yüksel, "Taş ocağı kurulduğunda bu ağaçlar kesilecek. Tam bir çevre katliamı yaşanacak. Köye 2 kilometre mesafede kurulacak taş ocağından çıkacak toz, köylülerin yaşam kalitesini düşürecek. Köylüler taş ocağının kurulmasını istemiyor. Biz çevreciler olarak köylülerin yanındayız" ifadelerini kullandı.
 
Köy Muhtarı Hasan Acar ise bu köylünün tepkisini ve nedenlerini ilgili kurumlara ilettiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ormanlık alana taş ocağı açılmasını istemiyoruz. İlgili kurumlara gerekli müracaatlarımızı yaptık. Köyün dört bir tarafında taş ocağı madeni var. Yeni ocak açılacak yerde köyün hayvanları otlatılıyor. Bu bölgede ocak açılırsa köylü nereye gidecek, hayvanlarını nerede otlatacak. Taş ocağının açılacağı bölgede atalarımızdan bize miras asırlık meşe ağaçları var. Köylümüzün tepkisi ortadadır. Bu ocağın açılmasını istemiyoruz" dedi
 
Eylemde söz alan Uşak TGB başkanı Dogukan Kurnaz: "Biz Türkiye Gençlik Birliği olarak emekçi köylülerimizin yanında olacağız.İsterlerse iş makineleriyle gelsinler.Köylülerle beraber direnişe başlayacağız. Bu alan talan edilecek. İşletme sırasındaki toz duman ve patlatma esnasındaki olumsuzluklardan çevre zarar görecek. Bu alan köye yakın olduğu için köylünün evleri zarar görecek. Maden taşınırken 50 tonluk kamyonların oluşturacağı toz, duman köyde yaşamı olumsuz etkileyecek." dedi.