URLA VİLLALARINA GİTTİLER OLAY ÇIKTI

URLA VİLLALARINA GİTTİLER OLAY ÇIKTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu belirtilen villaların bulunduğu Hacılar Koyunda inceleme olayı çıktı.

İZMİR'in Urla İlçesi'nde, Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku komisyonu üyelerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait villaların da bulunduğu ileri sürülen Hacılar Koyu'nda inceleme yapmak istemeleri krize neden oldu. 'Konut dokunulmazlığını ihlal ettikleri' gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen heyet üyesi avukatlar, bunun için Adalet Bakanlığı'ndan izin alınması gerektiğini belirtip itiraz edince bu kez villa çalışanlarına hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında tutanak tutulduktan sonra köyden ayrılmalarına izin verildi. Avukatlarda kendilerine hakaret ettikleri gerekçesiyle iki villa çalışanından şikayetçi oldu.

BAŞBAKANA HAKARET İDDİASI

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyeleri, Seferihisar İlçesi'nde çalışma toplantısı düzenledi. Toplantıların tamamlanmasının ardından ise, avukatlar bu kez kendi alanlarına giren balık çiftlikleri, taş ocaklarının yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait villaların da bulunduğu ileri sürülen Hacılar Koyu'nda da inceleme yaptı. Avukatlar, koyun başlangıç noktasındaki demir kapının ardından da villaların bulunduğu alanların fotoğraflarını çitin arkasından çekti. 6 Araçla bölgeye gelen 20 avukatın, yolu dönüşe geçtikleri sırada, kendilerini bölgede mülk sahibi olarak da tanıtan villaların bakımından sorumlu olan iki köylü tarafından kesildi. Avukatlar ile yaşanan tartışmanın ardından birisinin isminin Oğuzhan Boyacı olduğu öğrenilen iki villa çalışanı, jandarmayı arayarak villaların resimlerini çeken kişilerden kendilerine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu.

 

KÖY ÇIKIŞINDA DURDURULDULAR


Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, avukatların bulunduğu araçları köy çıkışında durdurdu. Villa çalışanlarının plakasını verdiği araçtaki 4 avukatı ise savcının talimatıyla 'konut dokunulmazlığını ihlal etmek' suçlamasıyla gözaltına almak istedi. Ancak komisyon üyeleri, avukat olduklarını ve böyle bir haklarının olmadığını, kimlik tespitini ise ancak savcının gelmesi durumunda yaptıracaklarını dile getirdi. Jandarma ekiplerinin savcıyla yaptıkları görüşmenin ardından, konut dokunulmazlığı yerine 4 avukat hakkında bu kez villa çalışanlarına hakaret ettikleri ve tükürdükleri gerekçesiyle tutanak tutuldu. 

Araçta bulunan avukatlar, Bülent Tokuçoğlu, Tuncay Koç, Bedrettin Kalan ile Safiye Yüksel'de, aynı şekilde villa çalışanlarından kendilerine hareket ettikleri ve araçlarına zarar verdikleri gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Avukat arkadaşlarına destek vermek için köyde bekleyen diğer avukatlar da, yaklaşık üç saatlik görüşmenin ardından tutanağın tutulup köyden ayrılmalarına izin verilmesi üzerine bölgeden ayrıldı.

dha-4ccf7c9eba1eda2ed44fd2ee749496cc-3-t.jpg

AVUKATLARDAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklama yapan Avukatlardan Bülent Tokuçoğlu, “Bizler buraya gerek villaların bulunduğu alanla ilgili dava açan kişilerin avukatı olarak gerekse de komisyon görevimiz nedeniyle geldik. İnceleme yaptık. Köyün girişi zaten demir kapıyla kapalıydı. Sadece davada gerekli olacak şekilde tespitimizi yaptık. Dönüş yolunda bizim yolumuz kesildi. Kendimizi tanıttık. Görevimizi söyledik ama bizi dinlemediler ve hararet ettiler ama ne hikmetse onlar bizden şikayetçi oldu. Sonra 3 saat köyden çıkmamıza izin verilmedi. Biz de bizi gözaltına alamayacaklarını söyleyince, bu kez hakaret suçlamasıyla hakkımızla işlem yapıldı. Şimdi köyden ayrılıyoruz ancak. Gerekli hukuki süreci yakından takip ereceğiz"dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı