Eyra Eyüp Kerimoğlu

Eyra Eyüp Kerimoğlu

Urla Villaları Filmi FULL VERSİYON!



Bu yazıda Dünya lideri olan Sayın Başbakanımızın Urla'daki villalarından bahsedeceğim. Malum konuyla ilgili internete sızdırılan ses kayıtları ve bilgiler parça parça yayınlandığından konuyu toparlamakta fayda var diye düşündüm. Süren savaşta, ortamda dolaşan o kadar çok iddia ve söylenti var ki, gerçeğin ne olduğu bu toz dumanda görünmüyor malesef.

Şimdi olay kısaca şöyle; Sayın Başbakanımıza Urla'dan iki adet villa hediye edilmiş! iddiaları var. "e ne var bunda" diyebilirsiniz...
Bu iddialar türlü kanallar ile servis edilen ses kayıtlarına, fotoğraflara dayandırılıyor. Sonuç olarak ortaya da bu ülkenin başbakanına ait olduğu/olabileceği muhtemel bir takım villalar ve bu villaların yasa dışı yollardan edinildiği, hatta inşaatlarında yasa dışı olduğu iddiaları ortaya çıkıyor. Başbakan ve ailesinin villa sahibi olmasında ne var diyebiliriz? Ancak servis edilen kayıtlara bakınca, iddialar çok feci anlamlara gelebiliyor. Hatta iyi bir senarist bu olaydan 3 serilik bir film çıkarabilir.

Servis edilen kayıt ve belgelere göre ise olay şöyle; Dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a İzmir ili Urla ilçesinin Zeytineli mevkiinde 1. derece sit arazisi olan bir bölgenin imar durumunun 3. derece sit alanına çevrilmesi suretiyle iki adet Villacık hediye edilmiş! Ve yapılan villalar 1. derece sit alanı üzerinde olduğundan dolayı, eski izmir valisi bu villaları yıkmak istemiş lakin Villaları yapan Latif Topbaş Başbakan’ı arayarak buna engel olmasını istemiş!

Ve sonra ne olmuş biliyor musunuz? İzmir valisi görevden alınıp, Diyarbakır’a sürülmüş, Diyarbakır valisi ise İzmir’e atanmış. Film gibi dimi?

Ortalığa servis edilen ve bir çok yerde yayınlanan ses kayıtları ve bunların soruşturma dosyasından alındığı tapeler sahte değilse, olup bitenin kısaca izahı bu.

Şimdi bu olayla ilgili yayından kaldırılan bilgi ve ses kayıtlarına geçmeden evvel yazımı AKP'den eski Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ın bu konuyla ilgili yazdığı bir tweet le sonlandırıyorum.

Görüşmek üzere ülkemin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren kesimi!





İŞTE İDDİALARIN KRONOLOJİK SIRASI




Tape No 1: İzmir Valisinin Görevden Alınması..






Ve işte iddialara göre 1. derece sit arazisine tecavüz edilerek yapılan o meşhur, Urla Villaları







Tape No 2: Prenses Sümeyye Erdoğan'ın Villalarda istediği değişiklikler



havuza set çekelim:






Şimdi, bizimkiler arazinin imar durumunu değiştiriyorlar. Villalar tamam. Ama bu durumda araziye komşu bölgelere başkalarının da villa yapmasının önü açılıyor lakin Erdoğan Hanedanlığı başkalarının bu araziye inşaat yapmasını istemiyor.
Yani bu ayrıcalık sadece kendilerine ait olmalı. E bu durumda, bu yasanın bir tek onları kapsaması gerekir.


Bakın bunun için de yapıldığı iddia edilen düzenlemeler. 



Tape No 3: Size yok!




Burada ismi geçen Osman İyimaya‘nın kim olduğunu Soyadından kestirmek güç olmasa gerek.

Başbakan ve yakinları, Milli iradeden rahatsızlık duyuyorlar, milletin koylara girmesini engellemeye çalışıyorlar.

İşte gerçek milli irade bu olsa gerek.



Tape No 4: Başbakan Bakan'a talimat vermiş






İşte yönetmelik değişikliği için bürokratlara gidiliyor ve Bakan bey’in değişiklikten haberdar olduğu ve Bakan’ı araması söyleniyor.

Burada kastedilen Bakan; Erdoğan Bayraktar…

Tabi şimdi yönetmelik ve arazinin sit alanı durumu değişikliği için üniversite hocalarının bilirkişi olarak rapor hazırlamaları gerekiyor.

e ondan kolay ne var?

Para her kapıyı açıyor... işte bir şok iddia daha "rüşvet verilerek hocalara rapor hazırlatılması;"




Tape No 5: Üniversitede tanıdıklarımız var



Tape No 6: Hocalara 130 Bin TL rüşvet



Tape No 7: Urla Kaymakamı da devrede








Gördüğünüz gibi sırf bu villalar yapılsın diye koca koca profesörler de rüşvet yiyor.

Yine iddialara göre, Başbakan bu villaları çok istiyor. Neden istemesin ki? Havadar, ormanlık arazi, mavi ile yeşilin birleştiği harika bir doğa…

E işler de tamam. sit alanı meselesi falan da halledildi.

Başbakan yapımda ve yayında emeği geçenlere teşekkür ediyor, “Allah onlardan razı olsun” diyor. Yani işin içinde Allah’da var.




Buyrun, Tape No 8: Cumanız mübarek olsun!








Villalar tam da Emine Hanım’ın istediği gibi oluyor. Başbakan çok memnun.



Tape No 9: Bizim hanım ne istediyse yapılmış





işte bu da Başbakan'ın inşaatı deniz yolu ile denetlemesinden bir kare...

E haklı tabi, kaytaran işçi falan varsa kulağı çekilmeli;





Son olarak ortaya atılan ve servis edilen tüm bu dinleme kayıtlarının, soruşturma evrakının mahkemece doğrulanmadan gerçek sayılamayacağı ve bu sonuçlardan ismi geçenlerinde suçlu sayılamayacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Bir mahkeme kararı olmadan tüm suçlananların "masum olabileceği" (masuniyet karinesi) unutlumamalı. Tabi bu iddiların da en ince ayrıntısına kadar, soruşturulup gerçeğin ortaya çıkarılması ve suçluların cezalandırılması yargıya kalmış durumda.

Şimdi şu soruyu sormanın tam sırası;

Neden,

HSYK’da değişiklikler yapıldı?
Savcı talimatları Polis tarafından uygulanmadı?
Ve son 1 ayda binlerce polis ile savcının yerleri değiştirildi? 


Not: Yazıya ilişkin tapeler, ulusalkanal.com.tr, odatv, protestsanayici.wordpress.com ve çeşitli sosyalmedya sayfalarından toplanarak derlenmiştir. Yazıdaki tapelerin ses kayıtları için: http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/o-gorusmeler-ortaya-cikti-h21559.html adresine bakabilirsiniz.



Önceki ve Sonraki Yazılar