Urla, Çamlıca, Derken Şimdi de Çatalca'da Malikane

Urla, Çamlıca, Derken Şimdi de Çatalca'da Malikane

Urla,Çamlıca derken Çatalca malikanesi ortaya çıktı.

17 Aralık sabahı yapılan yolsuzluk operasyonu ardından ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. Bu kez iddia sosyal medyadan servis edildi. İddia yine başbakan ya da ailesine ait olduğu iddia edilen Çatalca'da devasa bir çiftliğe ait fotoğraflara dayandırıldı. Böylece neredeyse hergün yeni bir iddianın ortaya çıktığı yolsuzluk gündemi epeyce bir süreceğe benziyor. Yeni iddianın gazetecileronline haber sitesinde yer alan haberi şöyle.

ÇATALCA'DA MALİKANESİ VAR İDDİASI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Urla’dan sonra İstanbul’un Çatalca ilçesinde de villaları olduğu ileri sürüldü. İstanbul Çamlıca'da değeri 10 milyon lira olan bir villaya sahip olan Erdoğan'ın villa zinciri mi kurduğu sorunu akla getiren çiftlik evi villaların malikane gibi olduğu dikkat çekiyor.

İnternete düşen ses kayıtlarıyla, Erdoğan’ın İzmir’in Urla İlçesi’ne bağlı Zeytinli Köyü’ndeki doğa harikası Hacılar Koyu’ndaki iki villa yaptırdığı iddiasının gündeme gelmesinin ardından bir iddia da sosyal paylaşım ağlarından Twitter’dan ortaya atıldı. 


Twitter’da “Haramzadeler” adıyla bir kullanıcı, öğlen saatlerinde paylaştığı iletilerle Başbakan Erdoğan’ın Çatalca’da 5 ayrı villa, 1 ahır ve kahya evinden oluşan çiftlik evinin olduğunu iddia etti. Kullanıcı, iletilerle birlikte fotoğarflar ve villaların arsaların ne zaman satın alındığını ve yüzölçümlerini gösteren bir tabloyu da paylaştı.


İletilerde yer alan iddialara göre; Kanal İstanbul’un geçeceği Çatalca Kabakça’da yer alıyor. Çiftliğin toplam yüzölçümü 54 bin 489 metrekare. Çiftliğin arazileri 16 Ekim 2012 ile 13 Mart 2013 tarihleri arasında satın alındı.


Şubat 2013 ile Fotoğraflarına bakınca bağımsız evlerden oluşan bir malikaneyi andıran, çiftliğin tüm işleriyle Başbakan’ın oğlu Burak Erdoğan’ın kayınpederi Osman Ketenci ilgileniyor. Çiftlikteki temizlik ve hayvanların bakımı gibi işleri Çatalca merkezde oturan Ahmet Taş ve eşi yapıyor.


İddialar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 Seçimleri öncesinde ortaya attığı, Karadeniz’in bir kanalla Marmara’ya bağlanmasını öngören çılgın projelerden Kanal İstanbul’un da bu çiftlik evi için mi yapıldığı, yoksa bu kanal yapılacak diye mi orada çiftlik kurulduğu sorusunu gündeme getirdi.

Sözkonusu araziye ait tapuların ise kime ait olduğu konusunda herhangi bir bilginin verilmediği paylaşımlarda ayrıntılı fotoğraflar ve araziye ait bilgiler yer alıyor.


İŞTE O İDDİLARA AİT BELGELER


Haramzadeler adlı kullanıcının Twitter’dan paylaştığı iletiler şöyle:









Kaynak:Haber Kaynağı