ÜNLÜLERİN EVİ OTEL OLDU

ÜNLÜLERİN EVİ OTEL OLDU

İşte o ev…

Foça’da Rum asıllı tüccarın, işlerinin yönetimini üstlenen İtalyan müdürüne 1881 yılında yaptırdığı tarihi konak, bir dönem ünlülere ev sahipliği yaptıktan sonra, bugün yerli ve yabancı turistlere konaklama hizmeti veriyor.

Turizmci bir çift olan Sebahattin ve Nalan Karaca binanın 100. yaşını kutladığı 1981 senesinde hizmete açtı. Haberler.com’un haberine göre; tarihi kimliğini koruyarak orijinal haliyle restore edilen otel, zaman içinde tanınmış siyasetçi, bilim insanı, ressam, sanatçı, yazar, şair, sporcu ve müzisyenleri ağırladı. Otelde bu güne kadar Aziz Nesin, Erdal İnönü, Bahriye Üçok, Oktay Akbal, Avni Arbaş, Kemal Anadol, Reha İsvan, Recep Bilginer, Habib Bektaş, Semih Poroy, Türkan Akyol, Kayahan Acar, Nazan Öncel, Rüştü Şardağ gibi ünlüler konakladı.

Turizmci Sebahattin Karaca, "Otelimizde kısa bir süre hizmete ara verdik. Üç ayrı izinle yenileme yaptık. Tesisimizin iç konforunu çağın gereklerine uygun haline getirdik. Foça'da turizmin hizmetindeyiz. Otelimizde konuklarımız, ünlülerin kaldığını öğrendiklerinde mutlu oluyorlar. Herkesi otelimize bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak:Haber Kaynağı