ÜNLÜ YOGA HOCASINA ORAL SEKS SUÇLAMASI

ÜNLÜ YOGA HOCASINA ORAL SEKS SUÇLAMASI

Akif Manav ifade verdi.

Ünlü Yoga hocası Akif Manaf, "Bioenerji alanını temizleyeceğim" ve "Vücudundaki enerji merkezlerini arındıracağım" diyerek kadın üyelerine cinsel saldırıda bulunduğu ve "Sana enerji aktarıyorum" diyerek oral seks yaptırdığı iddiaları ve dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Vatan'da yer alan habere göre dolandırıcılık ve taciz suçlamasıyla gözaltına alınan  ünlü yoga eğitmeni Prof. Dr. Akif Manaf, hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı  alınarak serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gelen çok sayıda kişinin, kendilerini  dolandırdığı ve taciz ettiği yönünde şikayette bulunması üzerine gözaltına alınan  ve İstanbul Adalet Sarayına getirilen Akif Manaf, burada savcı Naci Kınık'a ifade  verdi. Savcılık, ifade işlemlerinin ardından Manaf hakkında adli kontrol  hükümleri uygulanarak serbest bırakılması amacıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti. 
 
Nöbetçi İstanbul 11. Sulh Ceza Mahkemesi de şüpheli Akif Manaf,  hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verdi. Mahkeme bu kapsamında  şüpheli Manaf hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı alarak serbest bıraktı. 
 
"Karalama kampanyası başlattılar" 
 
Serbest bırakılan Akif Manaf, adliye çıkışından basın mensuplarına  yaptığı açıklamada, 13 senedir Türkiye'de bulunduğu ve tüm amacının orijinal yoga  sistemini bir spor olarak Türk halkına ve uluslararası topluma tanıtmak olduğunu  dile getirdi. 
 
Manaf, yoga akademisinin yurt içi ve yurt dışında 100'e yakın merkezi bulunduğunu, franchise vererek yaygınlaştıklarını anlattı. 
 
Franchising sahibi olarak görevinin Türk yasalarına uymak olduğuna  işaret eden Manaf, şöyle devam etti: 
 
"Bazı kişiler şikayette bulunanlardan bazıları bu yasalara uymayınca  uyarılarda bulunduk. Bu uyarılar sonucu doğal olarak kızdı, içerledi hatta bana  tehditlerde bulundu. O uyarılar sonucu bana 'tehdit edip, sizi cinsel tacizle  suçlarız' dediler. Bu senelerdir olan bir şey. 
 
Son zamanlarda bu mağdurlar tarafından olumsuz bu davalar da açılacak.  3 dava açılmış. 14 kişiyle ilgili 4 hafta önce suç duyurusunda bulunmuş. Onların  içinde mağdurlar da var, şikayetçiler de var. Bu şikayetlerin üzerine onlar bir  karalama kampanyası başlattılar. Detayları görüyorsunuz, bakarsınız. Tüm  suçlamalar asılsız, hiçbir kanıt yok. Sadece bir dedikodu şeklinde, tamamen  iftira şeklinde suçlamalar var.'' 
 
"Kimseye tacizde bulunmadım" 
 
Cinsel taciz iddialarının ise çirkin olduğunu dile getiren Manaf,  "Güya cinsel taciz olmuş. Şikayetçilerden bazıları böyle bir vaka olduğunu  söylüyor. Bunlar asılsızdır. Hiçbir kanıt yoktur. Hiçbir zaman kimseye tacizde  bulunmadım. O kişileri senelerdir yetiştirdik. Ailem ve çocuklarım yoktu. Onlara  çocuklarım gibi baktım. Yediğimden yedirdim, içtiğimden içirdim. Onları  yetiştirip nereden nereye geldiler, eğitildiler, güçlendiler, geliştiler. Yoga  antrenörü oldular'' dedi. 
 
Şikayetçilerin çoğunun eğitmen ve merkez yöneticisi olduğunu belirten  Manaf, kendilerinin yüzlerce insana eğitim verdiğini ifade etti. 
 
Manaf, ''Verdiğimiz yöntem hipnozsa o zaman onların kendileri hipnoz  yapmış. Bu tarz detaylara girmeden çelişkili ifadeler var. Aslında beni  karalamaya çalışıyorlar. İtibarımı yok etmeye çalışıyorlar. Bu kampanya  başladığında duyumlara göre şöyle diyorlar, 'Akif yurt dışına kaçacak, biz bu  markayı kullanacağız.' Amaçlarından biri beni kaçırmaktı'' dedi. 
 
Akif Manaf'ın ifadesinde de ticari kaygılarla hakkında karalama  kampanyası yürütüldüğünü iddia ettiği, üzerine atılı cinsel saldırı suçunu kabul  etmediğini söylediği öğrenildi. 
 
Şikayetçi olan öğrencileri, yoga eğitimi sırasında yanlarına gelerek  kurucusu olduğu yoga okulunun yeni şubesini açacağını ve kendilerini de bu  şubenin başına yönetici atayacağını ifade eden Manaf'ın kendilerinden yüklü  miktarda para aldığını ve geri ödemediğini iddia etmişti. 
 

Savcılığa yapılan şikayetler arasında Manaf'ın, yoga eğitimi ve "içsel  huzur" adı altında bazı müşterilerini hipnoz ederek cinsel istismarda bulunduğu  da öne sürülmüştü. 

Kaynak:Haber Kaynağı