Ünlü Yazarı İşten Attılar

Ünlü Yazarı İşten Attılar

Bu kez Vatan’ın muhalif yazarlarından Ruhat Mengi’nin işine son verildi.

 

BİR MUHALİF YAZARI DAHA KOVDULAR

AKP iktidarının basındaki baskıları artarak sürüyor. AKP’nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın istemediği muhalif yazarlar birer birer işten atılıyor. Bu kez Vatan’ın muhalif yazarlarından Ruhat Mengi’nin işine son verildi. Gazetenin kurucusu Güngör Mengi’nin de ayrılacağı belirtiliyor.

DEMİRÖREN ERDOĞAN'IN İSTEMEDİĞİ YAZARI ATIYOR

Milliyet ve Vatan gazetelerini satın aldıktan sonra Başbakan Erdoğan’a gazetenin başına kimi getirmesi gerektiğini sormasıyla tanınan işadamı Erdoğan Demirören, AKP’nin yanlışlarına karşı çıkan yazıları nedeniyle Mustafa Mutlu ve Can Ataklı’nın ardından Türk basınının muhalif seslerinden Vatan Yazarı Ruhat Mengi’yi işten attı. Mengi’nin yazısı da da yayınlanmadı.

Ruhat Mengi’nin AKP’nin basında kurduğu baskı yönetimi sonucunda işten atılmasının ardından Mutlu ve Ataklı'yı kastederek, "Diğer arkadaşlarımızdan sonra sıranın bana geleceğini biliyordum" dediği belirtildi.

SIRA KURUCU GÜNGÖR MENGİ'DE

Mengi’nin ardından Vatan Gazetesi’nin kurucusu ve başyazarı olan Güngör Mengi’nin de istifa edeceği belirtiliyor.

Ruhat Mengi’nin, muhalif sesleri konuk ediyor diye AKP’yi rahatsız eden “Her Açıdan” programı, Aydın Doğan’ın Star TV’yi Ayhan Şahenk’e ait Doğu Grubu’na satmasının hemen ardından yayından kaldırılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı