Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti

Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti

.

İspanya'yı 2008'de Avrupa Şampiyonu yapan ve Fenerbahçe'yi de çalıştıran Luis Aragones 76 yaşında hayatını kaybetti.

2008'de İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yaptıktan sonra Fenerbahçe'nin başına getirilen ancak başarılı olamayan Aragones 2013'te ise teknik direktörlüğü bıraktığını açıklamıştı.

ARAGONES KİMDİR ?

1938 doğumlu olan Aragones, futbola Getafe'de başladı. Forvet oyuncusu olan Aragones, ardından Real Madrid'e geçti ancak takıma alışamadığı için ilk senesinde Recreativo'ya sonraki sezon Hércules CF Kulübü'ne kiralandı. Yeni sezonda Real Madrid'e dönmesi beklenen Aragonés Real Madrid'in oynatmadığı oyuncuların gönderildiği yine İspanyol takımı olan Real Madrid Castilla takımına gönderildi, 1.5 senenin ardından Real Betis'e transfer oldu. Aragones 3 sezon bu takımda oynadıktan sonra bir diğer Madrid ekibi olan Atlético Madrid'e transfer oldu. 10 yıl üst üste Atlético Madrid forması giyen ve efsanevi oyuncularından biri olan Aragonés, Atlético Madrid forması altında 265 maçta 123 gol attı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Atlético Madrid'de futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra Teknik Direktörlük kariyerine başladı. İlk 6 sezonunu bu takımda geçiren Aragones büyük başarılara imza attı. 1 yıllık Real Betis macerasının ardından yine Atlético Madrid'in başına geçti e bıraktığı yerden başarılarına devam etti. 2004'te İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü olan Aragones URO 2008'de İspanya'yı şampiyon yaptı. 5 Temmuz 2008'de Fenerbahçe'nin başına geçerek 2 yıllık sözleşmeye imza attı. Ancak ilk senesinde takım Süper Lig'de ancak 4.olabildi, Şampiyonlar Ligi'nde ise Arsenal, Porto ve Dinamo Kiev'İn bulunduğu grupta galibiyet alamadan 2 beraberlikle grup sonuncusu oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı