ÜNLÜ SUÇ MAKİNASI SESSİZ SEDASIZ TAHLİYE EDİLMİŞ

ÜNLÜ SUÇ MAKİNASI SESSİZ SEDASIZ TAHLİYE EDİLMİŞ

“Tutuklamanın verilmesi beklenen ceza ile ölçülü olmadığı" gerekçesiyle Onur Özbizerdik'in iki hafta önce tahliyesine karar verdi.

Beşiktaş'ta bir eğlence merkezinde eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ı darp ettiği ve gelen polis memurlarına da mukavemet gösterdiği gerekçesiyle tutuklanan Onur Özbizerdik'in iki hafta önce tahliye edildiği ortaya çıktı.

26 EYLÜL'DE TUTUKLANMIŞTI

Onur Özbizerdik Beşiktaş'ta bir eğlence merkezinde eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ı darp ettiği ve mekana gelen polislere mukavemet gösterdiği gerekçesiyle 25 Eylül'de gözaltına alındı. 26 Eylül'de çıkarıldığı İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce de tutuklandı.

MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ

Soruşturma sonunda savcılık, Özbizerdik hakkında "Yaralama" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından iddianame düzenledi. İddianamenin kabul edilmesine karar veren Asliye Ceza Mahkemesi, tensiple birlikte “Tutuklamanın verilmesi beklenen ceza ile ölçülü olmadığı" gerekçesiyle Onur Özbizerdik'in iki hafta önce tahliyesine karar verdi. 

“EYÜP SULTAN CAMİİSİNE GİDEREK TÖVBE EDECEĞİM"

Hakimlik ifadesinde Adil Serdar Saçan'a vurmadığını, mekanda çıkan kavgayı ayırmaya çalıştığını söyleyen Özbizerdik'in, "Daha sonra alkol almaya devam ettim.

Yaklaşık 4-5 dakika sonra bir grup gelerek üzerime çullandılar. Bu kişilerin üzerinde polis kıyafeti ve telsizleri yoktu. Mekandan dışına çıkarıldım burada kimseye saldırmadım.

Kimseye silah çekmedim. 6 aydır da silah taşımıyorum. Eyüp Sultan Camisi'ne giderek içkiye tövbe edeceğim. Silaha zaten tövbe etmiştim" diyerek salıverilmesini talep etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı