Ünlü ressam son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü ressam son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü ressam ve fotoğraf sanatçısı Burhan Doğançay son yolculuğuna uğurlandı.

TEDAVİ gördüğü hastanede 16 Ocak'ta 84 yaşında hayatını kaybeden ünlü ressam ve fotoğraf sanatçısı Burhan Doğançay, çok sevdiği Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Doğançay'ı, eşi Angela Doğançay ve sevenleri uğurlarken, yıllardır beraber yaşadığı kedisi Pelin ve köpeği Bilo da törene getirildi.

Dünyanın ünlü müzelerinde birçok eseri sergilenen ressam ve fotoğraf sanatçısı Burhan Doğançay, vasiyeti üzerine uzun yıllar yaşadığı ve çok sevdiği Turgutreis Beldesi'nin Karabağ Mezarlığı'nda toprağa verildi. Dün İstanbul Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze töreninin ardından ressamın cenazesi Şişli Belediyesi'nin cenaze nakil aracıyla bu sabah 08.00'de Turgutreis Beldesi'ne getirildi. Saat 12.30'da ise Doğançay için Yalı Camii'nde bir kez daha cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine ressamın eşi Angela Doğançay, kardeşi Tülin Sina Özbudak, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, İstanbul Modern Müzesi Direktörü Levent Çalıkoğlu, Maçka Modern Galeri Sahibi Ahmet Utku, Doğançay Müzesi İlköğretim Okulları Yöneticisi Lütfi Şen, Doğançay Müzesi Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Duran, aile yakınları ve sanatçının çok sayıda seveni katıldı. Camide düzenlenen törenin ardından Doğançay'ın cenazesi Turgutreis'teki Yamaç Evleri'ne götürüldü. Ressamın 'Villa Angela' adlı evinin önünde cenaze indirilmeden hoca tarafından dua okundu. Evinin önünde okunan dua sırasında Angela Doğançay yıllardır birlikte yaşadıkları kedisi Pelin ve köpeği Bilo'yu da cenaze aracının yanına getirdi. Angela Doğançay, "Baba gidiyor" diyerek köpek ve kedisine veda ettirdi. Evde okunan duanın ardından cenaze Karabağ Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin defnedilmesi sırasında Angela Doğançay da ellerini açarak dua etti. Mezarlıkta biten törenin ardından Villa Angela'da Kuran okundu.

'BÜYÜK KAYIP'

Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, "Burhan Doğançay, beldemizi çok severdi. Turgutreis aşkını her zaman dile getirirdi. Burada çok güzel yıllar geçirdi. Ülkemiz için büyük bir kayıptır" dedi.

Doğançay Müzesi İlköğretim Okulları Yöneticisi Lütfi Şen ise "Burhan Doğançay'ı kaybetmenin acısı çok büyük. Ama onun bize bıraktığı özel sevinçler de var. O, 15 yıldır bu ülkenin çocukları, çok kültürlü olsunlar, sanatla tanışsınlar diye büyük çaba içerisindeydi. O çabayı biz birlikte koordine ettik. Onun çocuklar için çarpan kalbi, onun heyecanını bize aşıladı ve bütün çocuklar onun çocukları oldu. İstanbul'da 50 bin çocuk Burhan Doğançay'ın yarattığı heyecanla resim çizdi. Büyük bir kayıp diyoruz ya, aslında büyük bir kazançtır. Bir insan daha ne yapabilir?" diye konuştu.