ÜNLÜ OYUNCUYA TARANTİNO KANCASI

ÜNLÜ OYUNCUYA TARANTİNO KANCASI

Kış Uykusu filminin usta oyuncusuna gurur verici teklif.

Zaman Gazetesi'nden Ayhan Hülagü'ye konuşan Altın Palmiye'li 'Kış Uykusu' filminin oyuncusu Ayberk Pekcan, "Tarantino ile çalışacağım, bir aksilik olmazsa... Cannes'dan sonra havalimanında Michael Madson geldi, tebrik etti. Tarantino'nun filminde başrol oynayacakmış, 'Sen de oynar mısın?' dedi. Menajerimle mesajlaşıyorlar şimdi" dedi.

Röportajın ilgili bölümü şöyle:

‘Kış Uykusu setine adım attığınız ilk günden başlayalım. Ne bekliyordunuz, ne buldunuz?

Çekimlerden önce Mersin’deydim. Oradan otobüsle Kapadokya’ya geçtim. Karşıladılar, etrafı gezip dolaştık, iki gün dinlendik. Diğer aktörlerle tanıştıktan sonra başladık. Bilge, film çekerken ekonomik olarak rahatlığı olan bir yönetmen, beraber çalıştığı insanları da rahat ettiriyor. Bu sık rastlanır bir durum değil. Türkiye ’de özellikle dizi setlerinde çok örseleniyorsun. Çalışma koşulları malum. Bir de bunun yanında çeşitli nedenlerden dolayı, çok iyi hazırlık süreci geçiremeden başlayan ve bilinen nedenlerden biten diziler... En az 100 set var ama o kadar profesyonel yönetmen, görüntü yönetmeni ve oyuncu var mı? Galiba sorunun cevabı da burada. O yüzden kırklı yaşları yarılamış bir oyuncu olarak ait olduğun yerin orası olduğunu düşünüyorsun. Sözün özü; çok iyi karşıladılar, profesyonelce uğurladılar.

(...)

Ufukta hangi projeler görünüyor?

Tarantino ile çalışacağım, bir aksilik olmazsa… Cannes’dan sonra havalimanında Michael Madsen (Tarantino’nun yönettiği Rezervuar Köpekleri’ndeki Mr. Blonde rölüyle tanınan oyuncu) geldi, tebrik etti. Tarantino’nun filminde başrol oynayacakmış, ‘Sen de oynar mısın?’ dedi. Menajerimle mesajlaşıyorlar şimdi. Bakalım… Olma ihtimalini nasıl görüyorsunuz? Evet oynayacağım. Türkiye’de çekilecek bir film. Bende Türk bir karakteri oynayacağım. Hikâyenin içeriğine dair hiçbir bilgim yok.

Cannes’da Tarantino ile tanıştınız mı?

Onunla tanışmadım ve konuşmadım. O filmi izlemiş ve beğenmiş. Havaalanında oyuncusuyla tanıştık, konuştuk, hatta fotoğraf çektirdik. Menajeri kartını verdi, bana beraber çalışmak istediğini söyledi. Hatta İngilizcem çok iyi olmadığı için oradaki arkadaşlardan birini çağırdım, tekrar konuştuk. Tek sahnelik bir rol bile olsa gider, oynarım. Bir aksilik olur oynayamazsam hoş olmaz diye çok dillendirmiyordum. Ta ki sen sorana kadar.

Kaynak:Haber Kaynağı