ÜNLÜ MÜZİSYEN HAYATINI KAYBETTİ

ÜNLÜ MÜZİSYEN HAYATINI KAYBETTİ

Ünlü keman virtüözü ve Çigan müziğinin öncülerinden Suphi Vural Doğu, Muğla’nın Marmaris ilçesinde hayatını kaybetti.

Keman virtüözü ve Çigan müziğini dünyada en iyi icra eden keman sanatçılarından Suphi Vural Doğu, 2002 yılından bu yana yaşadığı Marmaris’te, 77 yaşında hayatını kaybetti. Alzheimer hastası olan Doğu, önceki gün rahatsızlanarak kaldırıldığı devlet hastanesinde doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşama veda etti. Doğu, yarın İstanbul Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

36 YILLA BİR REKOR KIRMIŞTI 

İlkokula başlamadan önce kaval çalarak müzikle tanışan Vural Doğu, hobi olarak ilgisini çeken Macar müziği Çigan müziği üzerinde araştırma ve çalışma yaptı, 25 yıl önce “Macar müziğini bir Macar dışında en iyi icra eden sanatçı” olarak Macaristan Devleti tarafından Altın madalya ile ödüllendirildi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Senfoni Orkestraları’nda 20 yıl görev yapan Doğu, kurduğu Trio ile İstanbul Divan Oteli’nin müziğini de 36 yıl aralıksız yaparak bir rekora imza attı ve Guinnes Rekorlar Kitabı’na aday gösterildi.

ALTINÖZ: 'BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ'

Sanatçının Marmaris’teki müzisyen arkadaşı Ahmet Yaşar Altınöz, ölümü ile ilgili yaptığı açıklamada, "Müzik ve bilim toplumu olarak çok üzgünüz. Son yıllarını Marmaris'te geçiriyordu. Birlikte müzik yapıyorduk. Marmaris Oda Orkestrası'nın kuruluşundan bugüne kadar katkıları çok oldu. Dünyaca ünlüydü. Özellikle Çigan müziğinin iyi bir ustasıydı. Hatta Macaristan Devlet Başkanı'ndan yıllar önce Macar müziğini en iyi icra eden sanatçı unvanını ve madalyasını almıştı. Diğer taraftan İstanbul Devlet Senfoni, Mimar Sinan ve Samir Orkestrası'ndaki görevlerinin dışında İstanbul Divan otelinde 36 yıl bir gün bile izin kullanmadan Çigan müziği konserleri veren bir ustamızdı. Ve bu yüzden Guinness rekorlar kitabına aday gösterilmişti. Kendisini kaybetmekten dolayı çok üzgünüz. Bize çok şey öğretti. Sadece bizde değil Türkiye'de, yurt dışından gelenlere de yüksek keman eğitimi vererek çok şey öğretmiştir. Bütün sanat camiasının başı sağ olsun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı