ÜNLÜ İŞADAMI İNTİHAR ETTİ

ÜNLÜ İŞADAMI İNTİHAR ETTİ

Bu sırada odasına misafirleriyle ağabeyi Ersin Sıraçe'nin konuşmak üzere gelmesi üzerine Erdal Sıraçe, yönetim kurulu üyesi olan amcası Sıtkı Sıraçe'nin boş olan odasına geçti.

İZMİR Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve dünyanın sayılı şanzıman dişlisi üretimi yapan Senkromeç Şirketi ortaklarından Erdal Sıraçe, fabrikasında başına tek el ateş edip canına kıydı.

AİLE ŞİRKETİ

Sıraçe ve ailesinin yönetiminde bulunduğu fabrikada ekonomik kriz nedeniyle üç aydır üretimin olmadığı, işçilere de 5 aydır maaş ödenmediği, Erdal Sıraçe'nin de bu nedenle canına kıymış olabileceği ifade edildi.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde öğle saatlerinde yaşanan olayda, tüm dünyada üretilen araçlar için şanzıman dişlisi yapan Senkromenç Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi 49 yaşındaki Erdal Sıraçe, işyerine gelip çalışanlarıyla tek tek tokalaştıktan sonra odasına geçti.

Bu sırada odasına misafirleriyle ağabeyi Ersin Sıraçe'nin konuşmak üzere gelmesi üzerine Erdal Sıraçe, yönetim kurulu üyesi olan amcası Sıtkı Sıraçe'nin boş olan odasına geçti.

Burada bir kahve isteyen Erdal Sıraçe'nin bulunduğu odadan bir el silah sesi geldi. Silah sesine koşan ağabeyi Ersin Sıraçe ve diğer çalışanları tarafından kanlar içinde bulunan Erdal Sıraçe, Özel Kent Hastanesi'ne kaldırıldı.

Erdal Sıraçe, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olay sonrasında savcılık, yönetim katına gelip incelemelerde bulundu.

DÜNYANIN SAYILI ŞİRKETİ İKEN MAAŞ ÖDEYEMEDİLER

Şanzıman dişliği üretimi yapan dünyadaki sayılı firmalardan olan Senkromenç, son bir yıldır ekonomik krize girdi.

Çeşitli çözüm yollarıyla krizden kurtulmaya çalışan Sıraçe ailesi, işlerin kötüye gitmesi üzerine 16 Mayıs'tan itibaren üretime ara verdi.

yaklaşık 600 çalışanının da ödemelerini yapamadı. Amcaları Sıtkı Sıraçe'nin yüzde 50 paya ortak olduğu fabrikada, Erdal Sıraça de, annesi Adviye Sıraçe ile kardeşleri Ersin Sıraçe ve Mine Sıraçe ile diğer yüzde 50 paya sahip oldukları ifade edildi.

69339_16323_07092016164000_0.jpg

Fabrikada son olarak dün işçi ve sendika temsilcileriyle Ersin Sıraçe'nin krizi aşma adına toplantı yaptıkları, Erdal Sıraçe'nin buraya katılmadığı öğrenildi.

Erdal Sıraçe'nin de gerek işçilere maaş ödenmemesi, gerekse de ekonomik krizden çıkış mücadelesi sırasında yaşadığı bunalımdan dolayı canına kıymış olabileceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı