Ünlü ingiliz yayın kuruluşu kararları böyle duyurdu

Ünlü ingiliz yayın kuruluşu kararları böyle duyurdu

Tarafsız yayıncılığı ile tanınan ünlü İngiliz Yayın Kuruluşu BBC,Ergenekon Karar Duruşmasını çok yakın takip etti. Davayı dakika dakika aktaran BBC, Danıştay saldırısı sanığı Osman Ylıdırım'ın aklanmasını manşete taşıdı. İşte BBC nin o haberi.
 
Ergenekon kararları: İlker Başbuğ, Tuncay Özkan müebbet, Balbay 34 yıl, Haberal 12 yıl, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı.
 
Danıştay saldırısı faili Alparslan Aslan'a da iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 90 yıl hapis cezası verildi.
 
''Tek tek isimler üzerinden söylenecek çok şey var fakat mesele yargılananların gazeteci ya da general olup olmaması değil. Ergenekon davasında bir zihniyeti mi yargılıyoruz yoksa kriminal eylemleri mi? Meşru hükümete karşı illegal plan yapan-darbe girişiminde bulunanlar mı yargılanıyor yoksa... ulusalcı zihniyetle irtibatlı olduğu iddia edilen ‘muhalifler’ mi? Ergenekon davası her türlü illegal yapılanmayı mahkeme önüne çıkarmayı hedefleyen ‘hukuki bir hesaplaşma’ mı, yoksa..  illegal yapılanmayla zihinsel anlamda bağı olan herkes ve her şeyle ‘ideolojik bir hesaplaşma’ mı? Maalesef torbaya dönüştürülen Ergenekon davasında bugün çıkan ağır kararlar bu ayrımların yapılmadığını gösteriyor