Ünlü Haberci de Saldırıda Yaralandı

Ünlü Haberci de Saldırıda Yaralandı

Büyükelçilik'te patlama!

 
 
Büyükelçilik'te patlama!
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde büyük bir patlama meydana geldi.İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD Büyükelçiliği'ne geldi 

Ümit KOZAN/ANKARA, 01.02.2013 13:17
 
 
 Canlı bomba ihtimali üzerinde durulan patlamada ilk belirlemeler göre 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin de ağır yaralandığı belirtildi. Ölenlerden birinin canlı bomba olduğu sanılıyor.
 
Ankara'nın Paris Caddesi ile Atatürk Bulvarı üzerinde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği mensuplarına ziyarete gelenlerin giriş- çıkı yaptığı 2'nci kapı önünde bugün saat 13.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte büyükelçilik önü adeta savaş alanına dönerken, içeriden yaralılar çıkartıldı, Bölgeye itfaiye ekipleriyle birlikte ambulans sevk edildi. Canlı bombanın neden olduğu belirtilen patlamanın içeride mi yoksa dışarıda mı olduğu konusunda araştırma ve inceleme yapılıyor. Patlamada yaralananlar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi de sevk edildi.
 
2 ÖLÜ, 2 YARALI
 
Yüksek güvenlikli ve özel olarak korunan ABD Büyükelçiliği çevresinde güvenlik şeridi çekilen bölgede, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da gelerek incelemede bulundu. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, patlamada 2 kişinin öldüğünü, ölenlerden birinin birinin güvenlik görevlisi olduğunu, diğerinin de canlı bomba olduğunun sanıldığını, 2 de ağır yaralının bulunduğunu açıkladı.
 
Patlamanın gerçekleştiği paris caddesi yıllar önce araç trafiğine kapatılmıştı.

ÜNLÜ HABERCİ DE YARALI 

Ankara Büyükelçiliği’ndeki patlamadan yaralı kurtulan kişinin, yakın bir döneme kadar NTV’de çalışan gazeteci Didem Tuncay olduğu çıktı.

POLİS HELİKOPTERİ BÖLGEYİ HAVADAN İNCELEDİ 
 
Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nde gerçekleşen saldırının ardından büyükelçilikte görevli ABD'li güvenlik personeli çatıda uzun namlulu silahlarla bekledi. Saldırının ardından bir polis helikopterinin de patlamanın yaşandığı bölgeyi havadan incelediği görüldü. Olay Yeri İnceleme Ekipleri de patlamanın yaşandığı yerde çalışmalarını sürdürüyor.
 
VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE 
 
Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamanın ardından Ankara Valisi Alâaddin Yüksel ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay olay yerine geldi 
 
ÖMER ÇELİK:SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "ABD elçiliğine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Başsaglığı diliyor ve geçmiş olsun diyoruz."
 
ANKARA VALİSİ VE ABD BÜYÜKELÇİSİ'NDEN AÇIKLAMA 
 
ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone, patlamadan sonra yaptığı açıklamada, saldırının Türk-Amerikan ilişkilerine zarar vermeyeceğini, Türkiye'yi halen dost olarak görüdklerini söyledi. Ricciardone, olaya ilişkin olarak, bundan sonraki gelişmeler ilişkin olarak iş birliğinin süreceğine dikkat çekerek, terörden bütün dünyanın çektiği ve hem ABD'nin hem de Türkiye'nin ne kadar müzdarip olduğunu söyledi. 
 
PATLAMA ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN KENDİ ALANI İÇERİSİNDE 
 
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yüksel patlamanın ABD Büyükelçiliği'nin kendi
 
alanı içerisinde gerçekleştiğini söylerken, gazetecilerin canlı bomba yönündeki sorularına ise "şu anda bilgi paylaşamam" şeklinde cevapladı. 
 
ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN YAZILI AÇIKLAMA 
 
"1 Şubat 2013 günü 13.15 sularında ABD Büyükelçiliği'nde bir patlama olmuştur. Şu anda olay hakkında araştırmalarını sürdüren Türk Emniyet Yetkilileri gerekli her türlü önlemi almıştır. ABD Büyükelçiliği olarak Türk Hükümeti'ne, basın mensuplarına ve tüm Türk Halkına olaya dair gösterdikleri öfke ve bizimle kurdukları dayanışma için teşekkür ederiz"
 
VALİ YÜKSEL: PATLAMA ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN KENDİ ALANI İÇERİSİNDE
 
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen olayda, saldırganın üzerindeki bombayı
 
patlatması sonucunda kendisiyle birlikte bir kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti. Patlama sonrasınad büyükelçilik binasına gelerek olayla ilgili bilgi alan Vali Yüksel, daha sonra büyükelçiliğin önünde ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile gazetecilerin sorularını yantıladı. Yüksel, "Saat 13.10 sularında ABD Büyükelçiliği'nin Paris Caddesi girişinde bulunan, elçilik personelinin giriş yaptığı kapıda bir canlı bomba, üzerinde bulunan mühimmatı patlatması sonucunda ilk belirlemelere göre canlı bombayla birlikte bir kişi daha hayatını kaybetti, bir Türk kadının da Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı" dedi. 
 
Yüksel incelemelerin devam ettiğini belirterek, "Arkadaşlar hasar tespit çalışmalarını da sürdürüyor. Size kısa süre sonra tekrar açıklamalar yapacağız. Bu vesileyle özellikle ABD'nin Sayın Büyükelçisine, bütün Büyükelçilik personeline geçmiş olsun diyorum" dedi. Yüksel, yaralı sayısının bir olduğunu söyleyerek, "Canlı bombanın üzerindeki mühimmatı patlatması sonucunda alanda yıkıntılar olması nedeniyle şu anda yıkıntıların altında inceleme yapıyor arkadaşlar. İlk belirlemelerimize göre 2 ölü, bir de hastanede bulunan yaralı var. Canlı bomba ile ikinci hayatını kaybeden kişi, ABD'nin çalışan personeli. Yaralı bayan da iş takibine gelen de bir Türk vatandaşı. Türk güvenlik personeli" şeklinde konuştu. 
 
Yüksel, gazetecilere, "Olayla ilgili gelişmeler hakkında sizinle kısa süreli görüşmeler yapacağım ve bilgileri paylaşacağım" dedi. Bir gazetecini "Patlama içeride mi olmuş" sorusuna ise Yüksel, "ABD Büyükelçiliği'nin kendi alanı içerisinde" dedi. "Vize başvurusu için mi gelmiş" sorusu üzerine Yüksel, "Şu anda hiçbir bilgiyi sizinle paylaşamam" diye konuştu.