ÜNLÜ GAZETE ERDOĞAN'I  YALANCI İLAN ETTİ

ÜNLÜ GAZETE ERDOĞAN'I YALANCI İLAN ETTİ

Türkiye'de uyguladığı baskı ve zulüm ile sindiremediği pek az medya kuruluşu kalan Erdoğan'ın, bununla yetinemeyip kendisini eleştiren dış basına yönelttiği hakaretlere yanıt var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Sen kimsin, terbiyesiz, haddini bil’ diyerek eleştirdiği İngiliz Guardian gazetesi, ‘Türk liderinin bu gazete hakkındaki iddiaları doğruluk değeri taşımıyor’ diyerek Erdoğan’ın kendilerine özür borçlu olduğunu yazdı.

ERDOĞAN'IN YALANLARI HAKKINDA

Gazetenin editörleri ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yalanları hakkında Guardian’ın görüşü: özür bekliyoruz’ başlıklı bir yazı yayınladı.

Erdoğan’ın basın özgürlüğü konusunda giderek kötüye gittiği ifade edilen yazıda, geçtiğimiz hafta gazeteci Can Dündar’ı tehdit ettiğini, gazeteci Mehmet Baransu’nun 52 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığını ve ülkede seçim öncesinde medyaya baskı yapıldığı, haber kuruluşlarının susturulduğu ve basın akreditasyonlarının engellendiği hatırlatıldı.

BU İFADELERİNİZ YALANDIR

Yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Guardian’a yönelik "Bakınız bir İngiliz gazetesi ne diyor biliyor musunuz? 'Batılılaşmamış yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez'. Sen kimsin ya? Sen kimsin, terbiyesiz. Haddini bil." ifadelerine yer veren yazıda şu ifadeler yer aldı: 

"Sayın Erdoğan'ın Guardian'a yönelik suçlamasının hiçbir temele dayanmamaktadır." Guardian, Sayın Erdoğan'ın iddia ettiği şeyleri yayınlamamış ya da yazmamıştır veya buna benzer bir şey söylememiştir." Burada geçen hafta yayımlanan bir başyazıda, AKP seçmenlerinin Türk toplumunun 'daha fakir, daha az batılılaşmış, ve daha dindar kesimlerinden' oluştuğu ancak partinin daha genç ve daha çok şehirlerde yaşayan Türklerle bağ kuramadığı söylenmişti. Türklere, Sayın Erdoğan'ın, istediği gibi cumhurbaşkanın yetkilerini artırmasını engelleme çağrısı yapılmıştı. Pazar günkü seçimlerde de böyle oldu’’

SİNSİ BİR YALAN

Yayınlanan yazıda ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Guardian’ın yazdığı iddia edilen ‘’Daha fakir Müslüman Türklerin kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilmez’’ ifadeleri sinsi bir yalandır. Göründüğü üzere Cumhurbaşkanına yakın bir gazeteci bir şey uydurmuş, başkaları da bu görüşe dayanarak bazı yorumlar yapmış ve iddia sosyal medyada hızla yayılmıştır. Bu bilgiler, hiçbir şekilde kontrol edilmeden Sayın Erdoğan'ın Ardahan'daki konuşmasında yer almış, bu yalan hızla bir propaganda haline dönüşmüştür’’

‘’Erdoğan gerçeklerden söz ederken yanıldı’’

Guardian yazısını şu ifadelerle sonlandırdı: “Gazeteciler, kelimelerini seçerken dikkatli olmalıdırlar. Yanlış bir şey yaptıklarında ki bazen de yaparlar, bunu en kısada group mümkün olduğunca belirgin bir şekilde düzeltmelidirler. Ciddi durumlarda, özür de dilemeliler. Guardian’da en uzun görev yapan editorü CP Scott’ın deyimiyle ‘’gerçek kutsaldır’’. Siyasetçiler de sözlerinde dikkatli olmalıdır. Söylediklerinin de doğru olması gerekir. Erdoğan’ın hem sözleri yanlış hem de gerçeklerden söz ederken yanılmıştır. Belki de bir özür uygun olur’’

Kaynak:Haber Kaynağı