Ünlü Alman Dergisinden MİT İddiası

Ünlü Alman Dergisinden MİT İddiası

Almanların ünlü dergisi Der Spiegel'de yine çok konuşulacak bir Türkiye iddiası yayınlandı.


Almanya'nın Düseldorf kentinde saldırı hazırlığı yaptıkları sırada yakalanan IŞİD üyelerinin yargılanması davasında verilen ifadelerden ilginç Türkiye ayrıntısı ortaya çıktı. Haber.sol'un Almanya'nın ünlü Der  Spiegel dergisine yayınlanan habere dayandırdığı bilgilere göre, yakalanan teröristlerden Salah A. MİT ile ilişkisi olduğunu iddia etti.

DÜSELDORF'DA YAKALANDILAR

Düsseldorf kent merkezinde eylem hazırlığı yaparken yakalanan IŞİD elemenları Salah A., Hamza C.  ve Mahodd B.'nin Düsseldorf Eyalet Mahkemesi'nde açılan davasında yeni gelişme var.

Bu üçlüye destek veren bir dördüncü kişinin daha olduğu ve sözü geçen kişinin Suriye'nin IŞİD tarafından işgal edilen Tabka kentinde devlet görevlisi 36 kişinin katledilmesinden sorumlu olduğu bildirildi.

Der Spiegel'de yer alan habere göre, Paris'ten El Nusra Cephesi'ne katılmak için yola çıkan Salah A., IŞİD'in kendisinden istihbaratçı olarak yararlanmak istemesine olumsuz yanıt verdiği için omuzuna silahla ateş edilerek yaralandığı, ardında da hapse atıldığı yönünde ifade verdiği bildiriliyor.

5 BİN AVRO İLE AVRUPAYA GEÇTİ

Hamza C.'nin IŞİD ile cezaevinde tanıştığını idda eden Salah A., Avrupa'da eylem yapmaları için harekete geçirildiklerini söylediği aktarılıyor. Bu amaçla, Nisan 2014'de IŞİD'in Rakka'daki ''mali işler sorumlusu'', namı diğer ''Emir'' Ebu Lokman'dan emir aldıklarını, hatta Hamza C.'ye 5 bin avro vererek gönderildiğini belirtiyor.

Temin edilen sahte pasaportlar ile önce Salah A.'nın, ardından da Hamza C.'nin Türkiye'den bot yoluyla Yunanistan'a, ardından da Balkanlar rotası üzerinden Almanya'ya geçtikleri belirtiliyor. 

'SALAH A. MİT'E İSTİHBARAT BİLGİSİ AKTARDI'

2014 Mayıs'ında Türkiye'ye giden Salah A. ve Hamza C., MİT'e de istihbarat aktarımında bulunduğunu itiraf ediyor.

Salah A., bu istihbarat bilgileri sonucunda 50 IŞİD militanının Türkiye tarafından yakanlandığını, çok sayıda eylemi engellediğini ve en önemlisi de ABD Başkonsolosluğu'na yapılması planlanan saldırıyı sabote ettiğini iddia ediyor.

2024 YILINDA IŞİD İLE YENDİEN TEMAS    

2014 yılı sonunda Facebook üzerinden IŞİD'le yeniden temas kurduklarını söyleyen Salah A., ''emre hazır'' olduklarını bildirdiklerini de ifadesinde aktarıyor.

Salah A.'nın anlatımına göre, Hamza C. ile buluştukları Düsseldorf'da ''tesadüfen'' Mahood B. ile tanışıyorlar. Mahood B. ''canlı bomba'' olmak istediğini belirtiyor ve eylem haırlıklarına başlıyorlar.

FEDERAL BAŞSAVCILIK SALAH A.'YA İNANIYOR

Haberde geçen bir ayrıntı da Suriye'de yaşayan Cizvit papazı Paolao Dall'Oglio adlı kişinin kaçırılarak, Vatikan'dan fidye talebinde bulunulacağı ama bundan bir şekilde vazgeçildiği iddiası.

Der Spiegel'deki haberde dikkati çeken bir başka ayrıntı ise, soruşturmayı yürüten Alman Federal Başsavcılığı yetkililerinin Salah A.'nın ifadelerini ''gerçeği yansıtıyor'' olarak görüyor oluşları. 

 

İlgili Haberler