ÜNLÜ ABD GAZETESİNDE GÜLEN'İN İADESİNDE SON DAKİKA

ÜNLÜ ABD GAZETESİNDE GÜLEN'İN İADESİNDE SON DAKİKA

ABD ile Türkiye arasında her geçen gün artan Gülen'in iadesi konusunda ki gerilimde ünlü ABD gazetesi son durumu yazdı. Gazeteye göre iade gittikçe çıkmaza giriyor.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ABD yönetiminin, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'i iade etmesinin beklenmediğini yazdı. Gazeteye göre Fethullah Gülen'in iadesini imkansız hale getiren nedenler şöyle sıralanıyor

TEHDİTKAR AÇIKLAMALARDAN RAHATSIZLIK

Görüşmelere yakın kaynaklara dayandırılan haber, Devlin Barrett ve Adam Entous imzası taşıyor. Haberde, “ABD’li yetkililerin Ankara’nın gönderdiği delilleri ikna edici bulmadığı ve Türk yetkililerin tehditkâr açıklamalarından rahatsız oldukları” öne sürüldü.

İADE KONUSU KAMUOYU ÖNÜNDE NE KADAR ÇOK KONUŞULURSA

Amerikalı ve Türk yetkililerin Gülen’in hangi şartlarda iade edilebileceğini özel olarak görüştüğünün aktarıldığı haberde, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldım dâhil ne kadar çok Türk yetkili Gülen’in darbe girişimindeki rolü ve iade konusunda kamuoyu önünde konuşursa, iade ihtimalinin o kadar düştüğü” iddia edildi.

EDİLECEĞİ DÜŞÜNÜLMÜYOR

Konuya yakın kaynakların bildirdiğine göre; ABD son kararını henüz vermedi ve görüşmelerin aylarca sürmesi bekleniyor. Gazeteye konuşan bazı isimler ise Gülen’in sonunda Türkiye’ye iade edileceği bir senaryo tasavvur edemediklerini söyledi.
Haberde, Gülen’in avukatlarının yorumda bulunmadığı belirtildi.

SÖZCÜ KIRBY: BELGELER ÜZERİNDE İNCELEME SÜRÜYOR

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Türkiye’nin Gülen’in iadesine ilişkin gönderdiği belgeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Toner, “Anladığım kadarıyla Adalet Bakanlığı iletilen bu belgelerin resmi iade talebiyle uyuşup uyuşmadığını anlamaya çalışıyor” dedi. Toner, bu konuda henüz sonuca varılmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı