Üniversiteye Soruşturma

Üniversiteye Soruşturma

TRAKYA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, mezun olan 422 öğrencinin transkript notlarının yüksek, diploma notlarının ise düşük olması nedeniyle soruşturma başlattı.

Yörük, bu öğrencilerin transkript ve diploma notu arasındaki farkın bilgisayar programına geçişteki veri girişinden kaynaklandığının belirlendiğini ve düzeltme noktasına gidildiğini söyledi. 
 
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı çeşitli fakültelerde eğitim gören ve mezun olmaya hak kazanan aralarında üniversitenin Genel Sekreteri Erengül Özdemir’in kızının bulunduğu 422 öğrencinin not dökümlerini gösteren transkript belgelerinde notlarının yüksek, diploma notlarının düşük olduğu fark edildi. Öğrenciler ise durumu Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük’e iletti. Yörük’ün talimatıyla konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. 
 
Yapılan ön araştırmada enstitü ile ilgili bir konu olduğunu ve araştırmaların devam ettiğini belirten Yörük, “Sorunun bilgisayar programından kaynaklandığını gördük. Örneğin yüksek lisansı boyunca öğrenci 20 ders alıyor, daha sonra bu derslerinin ortalaması traskriptine geçiyor ve diploma notu olarak ortaya çıkıyor. Ama başarısız olduğu zaman bir dersten öğrenci başka bir ders alma hakkı var. O zaman 21 ders alıyor. Ama transkiript hesaplanırken başarısız olduğu ders atılıyor, başarılı olduğu ders konuyor ve yine 20 ders ve ortalaması alınıyor. Bu öğrencilerin transkript ve diploma notu arasındaki farkın teknik bir konudan kaynaklandığı saptandı. Bilgisayar programına geçişteki veri girişinden kaynaklanıyor. Bu öğrencinin aleyhine olan bir durum. Transkript notları daha yüksek, hak ettikleri daha yüksek, diploma notları daha düşük işlenmiş. Bunların hepsi düzeltme noktasına gidiliyor” dedi.