Üniversiteli Öğrenciler İle Polis Arasın da Arbade Çıktı

Üniversiteli Öğrenciler İle Polis Arasın da Arbade Çıktı

BASIN AÇIKLAMASI YAPMAYA GİDEN GRUPLA POLİSLER ARASINDA ARBEDE ÇIKTI, 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 

 ESKİŞEHİR'de basın açıklaması yapacakları yere yürüyerek gitmekte olan bir grup üniversite öğrencisi ile polisler arasında arbede çıktı. 2 öğrenci gözaltına alındı.
 
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde meydana gelen olayda, basın açıklaması yapacakları Porsuk Bulvarı'na yürüyerek giden grup ile polisler arasında tartışma çıktı. İddialara göre polislerle tartışan 2 öğrenci gözaltına alınınca, arkadaşları bu duruma tepki gösterdi. Polislerle öğrenciler arasında sokakta belirli aralıklarla arbede yaşandı. Polisler gözaltına aldıkları 2 kişiyi Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
 
Gruptakiler yürüyerek yaklaşık 500 metre mesafedeki basın açıklamasını yapacakları Porsuk Bulvarı'na gitti. Burada toplanan gruba hitaben Yakup Ekti basın açıklamasını okudu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri adına basın açıklamasını yaptığını belirten Yakup Ekti şöyle konuştu:
 
"Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde arkadaşlarımız özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Bu saldırıyı protesto etmek için 2 bin kişi kampüste bir araya gelerek rektörü istifaya çağırdı. Kalabalık kampüsten ayrıldıktan sonra evlerine gitmekte olan arkadaşlarımıza tramvay durağı yakınlarında ülkücüler saldırdı. 10 üniversite öğrencisi ciddi şekilde yaralandı. Bu olayı protesto etmek için buradaki basın açıklamasını yapıyoruz."
 
Basın açıklamasının ardından öğrenciler toplu halde yürüyerek Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eskişehir şubesine gitti. Burada bir süre kalan öğrenciler daha sonra dağıldı.