ÜNİVERSİTELER YANGIN YERİ; 13 GÖZALTI

ÜNİVERSİTELER YANGIN YERİ; 13 GÖZALTI

İSTANBUL Üniversitesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde bugün çıkan olaylarda gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı serbest bırakıldı.

İSTANBUL Üniversitesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde bugün çıkan olaylarda gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı serbest bırakıldı. Çantalarından torpil, demir çubuk, plastik boru ve flama çıkan 7 kişi ise Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanıyor.

AFİŞ MÜCADELESİ BÜYÜDÜ

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde izin alınmadan asılan bazı afişlerin kaldırılması için üniversite yönetimi tarafından Emniyet'ten yardım istendi. Üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile birlikte hareket eden polis afişleri kaldırırken arbede yaşandı. Bu sırada çıkan olaylarda 6 kişi gözaltına alındı. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 6 öğrenci serbest bırakıldı.

7 KİŞİ GÖZ ALTINDA

Beşiktaş Fındıklı'daki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ndeki olaylarda ise 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı şüphelilerin çantalarında torpil, demir çubuk, platik boru ve örgüt flaması bulundu. Bunun üzerine, 7 kişi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan 7 kişinin de öğrenci olmadığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı