Üniversiteler de Birileri Düğmeye mi Bastı !

Üniversiteler de Birileri Düğmeye mi Bastı !

İstanbul'un Göbeğinde Kim bu maskeli, sopalı insanlar?

 
BİRİLERİ DÜĞMEYE Mİ BASTI ?

4 Gün önce diyarbakır Dicle Üniversitesin de başlayan öğrenci olaylarına her gün bir yeni üniversitede çıkan olay ekleniyor. Dicle Üniversitesinin ardından yurt çapında başka üniversitelerden hergün yeni bir olay haberi geliyor. Gelen haberlerde sürekli görünmeyen bir taraf var. Anlaşılmayan nedenlerle başlayan olayların ardından bir çok öğrenci biber gazlı müdahelenin ardından toplanıp gözaltına alınıyor. Joplanan, göz altına alınan öğrencilerin siyasi kimlikleri belli. Genelde hep iktidara yoğun muhalif olan öğrenci kuruluşlarının temsilcileri. 

GÖZ ALTINA ALINMAYANLAR KİMLER

Gelen ajans haberlerinde sürekli karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıktığı söylenen ve bir çok üniversiteye yayılan bu olayların saldırganı ve başlatılanı gibi gösterilen öğrencilerin hepside muhalif solcu guruplara dahil oldukları ve yakalanıp göz altına alındıkları açıklanıyor. Olayların mağdur ve suçsuzu gösterilen ve haklarında hiç bir işlem yapılmayan öğrenciler kimler ve hangi siyasi görüşün tarafları net açıklanmıyor.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNDEM DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK PROVAKASYON MU VAR!

Haftalardır kamuoyunun yakından ilgilendiği ve tartıştığı süreç ve ardından TC nin kaldırılması konularının gündemden kalkmasını isteyenlerin Üniversitelerde faili meçhul olaylar mı çıkartmaya başladıkları akla geliyor. 80 li yıllarda yaşanan ve bu günlerde yeni yeni işin aslının anlaşıldığı görünmez ellerin ve amaçlarının provakasyonu mu başladı tartışmaları yapılıyor. Ansızın başlayan tarafları meçhul üniversite olaylarından en yenisi bir kaç saat önce İstanbul Üniversitesinde yaşandı. Maskeli ve elleri sopalı kim oldukları belirsiz bir gurup basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere saldırdı. İşte en son gelişme.

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE KİM BUNLAR ?

Beyazıt'ta üniversitedeki olaylarla ilgili açıklama yapmak isteyen gruba ellerinde sopalar olan maskeli bir grup saldırdı. 

Olayların büyümesi üzerine çevik kuvvet, maskeli ve sopalı gruba müdehale etti. Polis ile maskeli grup arasındaki kovalamaca Beyazıt'tan Eminönü'ne kadar sürdü. Polis Eminönü'nde saldırganları arıyor.
 
İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) dün çıkan olayları protesto etmek için Beyazıt'ta meydanında protesto gösterisi düzenlemek istedi. Saat 15.00 sıralarında İÜ Beyazıt Yerleşkesi ana kapı önünde toplanan gruba, karşıt görüşlü grup taş ve şişelerle saldırdı. Bir anda Beyazıt Meydanı karıştı. İki öğrenci grubu birbirine girdi. Olaylara polis müdahale etti. Meydanda gerginlik sürüyor.