Üniversitedeki evrim paneline son dakika yasağı

Üniversitedeki evrim paneline son dakika yasağı

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 21 Mart tarihinde gerçekleşmesi beklenen ve duyurularının yapıldığı "Evrim Anlamak" başlıklı panel rektörlük tarafından iptal edildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 21 Mart tarihinde gerçekleşmesi beklenen ve duyurularının yapıldığı "Evrim Anlamak" başlıklı panel rektörlük tarafından iptal edildi.

Paneli düzenleyen Bilim ve Toplumcu Düşünce Kulübü öğrencileri, akademik danışmanlarının imzasının olduğu, etkinlik programı ve bütçe bildirimini içeren dilekçeyi spor kültür dairesi başkanlığına sunmuş ve onay almışlardı. Bunun üzerine üniversitede ve şehirde panelin duyurusuna başlayan öğrenciler, bugün aldıkları "üniversitede etkinliğin düzenlenebileceği boş yer yok, rektörlük tarafından etkinliğiniz iptal edildi" haberi ile şaşkınlığa uğradılar. Çünkü etkinliğe konuşmacı olarak katılacak İTÜ'den Doç. Dr. Kerem Cankoçak ve Dr. Deniz Şahin'in Isparta'ya geliş-gidiş masrafları üniversite yönetimi tarafından karşılanmış ve üniversitedeye tanıtım afişleri asılmıştı. Öğrenciler etkinliğin iptal edilmesine neden olanın asılan afişler olduğunu öğrendiler. Bunun üzerine kulübün akademik danışmanı ve panelde de bir diğer konuşmacı olan Prof. Dr. Hasan Eroğlu rektör yardımcısı Prof.Dr. Numan Tamer'i arayarak etkinliğin iptal nedeni için bilgi istedi.

Gelen yanıt ise etkinliğin üniversite yönetiminin izni olmadan planladığı oldu. Eroğlu'nun "üniversite yönetiminin izni olmadan, şehir dışından katılacak olan akademisyenlerin geliş-gidiş masraflarının üniversite bütçesinden nasıl karşılandığı" sorusuna ise bir yanıt gelmedi.

SDÜ rektörü Hasan İbicioğlu göreve başladığı günden bu yana gündemden yaptığı skandallar ile hiç düşmedi. En son Felsefe Bölümü öğrencilerinin sınıfına adeta bir baskın yaparcasına giren ve çirkin bir üslup kullanan rektör daha öncesinde de genel sekreterini ölümle tehdit etmişti. Aynı zamanda 215 bin TL değerindeki makam aracına yönelik sorulara, bu arabaların neredeyse her üniversitede kullanıldığını belirtip "ben zenci miyim kardeşim, ben neden almayayım" yanıtını veren İbicioğlu, üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerinin tepkisini toplamıştı.

(soL -Isparta)