Üniversitede silah sesleri!

Üniversitede silah sesleri!

Polis İzmit'te üniversite kampusu önündeki öğrenci kavgasını havaya ateş ederek ayırabildi

Üniversitede silah sesleri!

Polis İzmit'te üniversite kampusu önündeki öğrenci kavgasını havaya ateş ederek ayırabildi

Ergün AYAZ-Orhan UZUN/İZMİT
 
İZMİT'te Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Kampusu yakınında, Ayasofya’nın ibadete açılması için imza toplayan Anadolu Gençlik Derneği ile Kolektif Öğrenci Gurubu arasında arbede çıktı. Öğrencileri ayırmakta zorlanan Yunus ekiplerinden bir polis memuru silaha bir kez ateş açmak zorunda kaldı. 
 
Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup öğrenci Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Kampusu önündeki yürüyüş yolunda Ayasofya’nın ibadete açılması amacıyla imza toplamak için stand kurdu. Bu arada Kocaeli Üniversitesi Kampusu içerisinden Kolektif Öğrenci Grubu, iddialara göre onların imza toplamasını engellemek için önce kampusten taş ve sopa atıldı. Birbirlerine küfür de edince sayıları yaklaşık 100 kişiye ulaşan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri üniversite kapısı önünde tekbir getirmeye başladı.
 
Olayların büyümesi üzerine Yunus polis ekibi sevk edildi. Gruplar bir ara sopalarla birbirine girince bazılarının elinde bıçak da gören polislerden biri tabancasını çıkararak havaya 1 el ateş etti. Silah sesi üzerine öğrenciler ayrılırken çok sayıda Çevik Kuvvet ekipi sevkedildi. 
 
Arkadaşlarına saldırı yapıldığını öne sürülen Anadolu Gençlik Derneği üyesi Mustafa Serkan Sezer, "Arkadaşlarımız imza topluyordu. Üniversite içersinden bir grup sopa atıp küfrederek hakarette bulunmuşlar. Polis onların yerine bizi buradan göndermeye çalışıyor. Nasıl bir adalettir bu?" diyerek tepki gösterdi
 
Polis daha sonra Anadolu Gençlik Derneği üyelerinden oluşan grubu üniversite önünden uzaklaştırdı. Üniversite içersindeki grup ise oturma eylemi yaptı.