ÜNİVERSİTEDE SİLAH KULLANILDI YARALILAR VAR

ÜNİVERSİTEDE SİLAH KULLANILDI YARALILAR VAR

Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından üniversitelerde süren gerginlik yerini taşlı, sopalı, silahlı kavgaya bıraktı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde karşıt görüşlü  öğrenciler arasında silahında kullanıldığı taşlı, sopalı kavga çıktı.

SİLAH KULLANILDI

Kavgada 1 özel güvenlik görevlisi silahla, 3 öğrenci ise atılan taşlar nedeniyle yaralandı. Kavganın ardından yaklaşık 50 öğrenci gözaltına alındı.

Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından üniversitelerde süren gerginlik yerini taşlı, sopalı, silahlı kavgaya bıraktı. 

SİLAH KULLANILDI

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde ülkücü öğrenciler ile sol görüşlü öğrenciler arasında pazartesi günü gerginlik çıkmış, okul tatil edilmişti. Fakültede öğrenimin tekrar başlamasının ardından karşıt görüşlü öğrenciler arasında silahında kullanıldığı taşlı, sopalı kavga çıktı. Kavga sırasında öğrenciler birbirine taş, sopa ve sandalyelerle birbirine saldırdı. Kavga üzerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi fakülte bahçesine girerek, öğrenciler arasında barikat kurdu. Bazı öğrencilerin ağladığı görüldü. Okula cinayet, terör ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. 

ÖZEL GÜVENLİK SİLAHLA VURULDU

Karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sırasında bir özel güvenlik görevlisinin silahla yaralandı. Polis ekipleri yaptıkları incelemelerde silahı ateşleyen kişinin ülkücü öğrenci S.U olduğunu belirledi. S.U polis tarafından gözaltına alarak emniyete götürüldü. Polis okulda ve çevresinde silahı bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Silahın okula nasıl sokulduğu ise henüz belirlenemedi. 

ÇOK SAYIDA AMBULANS GÖNDERİLDİ

Fakültede çıkan olaylar üzerine okula çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılar sağlık görevlilerinin olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırıldı. 

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Kavganın ardından yaklaşık 50 öğrenci gözaltına alınarak otobüslerle önce sağlık kontrolüne götürüldü. Sağlık raporları alınan öğrencilerden 3'ü gözaltına alınarak emniyete götürülürken, diğerleri savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Olayların ardından fakülte önüne gelen kalabalık ülkücü grubun ise önleri çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Açıklama yapan ülkücüler daha sonra okul önünden ayrıldı.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı