ÜNİVERSİTEDE KANSER PANİĞİ

ÜNİVERSİTEDE KANSER PANİĞİ

Türk Sağlık-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuru yaparak...

KAYSERİ'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji bölümünde görevli, 12 röntgen teknisyeninin troid kanserine yakalandığı öne sürüldü.

Türk Sağlık-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuru yaparak çalışma ortamında gerekli önlemler alınmadığı iddiasını araştırmak üzere müfettiş gönderilmesini istedi.

Sendika tarafından yapılan başvuruda 12 röntgen teknisyenine hastanenin Kulak burun boğaz hastalıkları birimine sevk edildiği ve bunlara troid (Troid Papiller CA) kanser teşhisi konulduğu ileri sürüldü.

Başvuruda bu teşhise rağmen İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından herhangi bir inceleme yapılmadığına ve hiçbir önlem alınmadığına dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Radyasyon doz ölçümlerinin mevzuata uygun olarak yapılmadığı, birimde meslek hastalığına sebep olabilecek ortamın bulunduğu sabittir. Zira 12 personelin aynı hastalığa yakalanması bu durumu ortaya koymaktadır. Ancak konuya ilişkin olarak hiçbir adım atılmamış hiçbir önlem alınmamıştır."

ERÜ' Hastanesi'ndeki 12 röntgen teknisyenine konulan kanser teşhisi nedenlerinin incelenmesi amacıyla kuruma bir müfettiş gönderilmesi, durumun araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için gereğinin yapılması istendi.

KAHVECİ: GEREKLİ ÖNLEMLER BİR TÜRLÜ ALINMIYOR

Başvuru ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci şöyle konuştu:

"12 röntgen teknisyenimizin çalışma şartları nedeniyle troid kanserine yakalanması Sağlık kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliğinin halini anlatmaya yeterlidir. Ne yazık ki sağlık çalışanlarının sağlığı önemsenmiyor.

Gerekli önlemler bir türlü alınmıyor. Çalışma ortamlarının oluşturulmasında ve çalışanların sağlığının korunmasında hassas davranılmıyor. Umarız ki Çalışma Bakanlığı bu konuda gerekli hassasiyeti gösterir ve yaşanan bu durumun hesabı sorulur."

Kaynak:Haber Kaynağı