Üniversitede Bıçaklı Sopalı Kavga

Üniversitede Bıçaklı Sopalı Kavga

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YİNE KARIŞTI

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi'nde hafta başında başlayan gerginlik bugün de sürdü. Karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada 1 özel güvenlik görevlisi bıçaklanırken, 4 polis de hafif yaralandı. Son günlerde üniversitelerde yurt genelinde süren gerginlik bıçaklı sopalı kavgaya dönüşmeye başladı. 3 gün önce Marmara Üniversitesinde bazı öğrencilerin yaralanması ile sonuçlanan kavga bu seferde Sivas Cumhuriyet Üniversitesine sıçradı. Karşıt görüşlü öğrencilerin guruplaşması ile başlayan sürtüşme bu gün kavga ile sonuçlandı bazı öğrenciler ve özel güvenlik görevlileri yaralandı. Marmara üniversitesi olayları için TIKLAYINIZ

Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN
 
 Cumhuriyet Üniversitesi'nde pazartesi günü doğu illerinden gelen öğrenciler, kentte yaptıkları basın açıklamasından sonra bazı arkadaşlarının ülkücüler tarafından dövüldüğünü ileri sürerek protesto eylemi yaptı. Arkasından bu öğrenciler ile karşıt görüşlü öğrencilerin karşılaşması sonrası çıkan kavgada, 1 polis ile 3 öğrenci yaralandı. 9 kişinin gözaltına alındığı ve 4 kişinin tutuklandığı olayla ilgili gerginlik bugün de sürdü. Üniversite kampusu içerisinde toplanan karşıt görüşlü iki grup Edebiyat Fakültesi ile Tıp Fakültesi arasında karşı karşıya geldi. Bıçak ve sopaların da kullanıldığı kavgaya polis ile üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale etti. 
 
Olayda 1 özel güvenlikçi bıçakla, 4 polis ise darbe sonucu hafif yaralandı. Yaralılar Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. 
 
Olay sonrası üniversite kampusuna çok sayıda polis sevk edilerek güvenlik önlemleri alındı. Polis ekiplerinin arama yaptığı bazı öğrencilerin üzerinde de kesici aletler bulundu ve bazı öğrenciler gözaltına alındı.
 
20 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA
 
Olaydan sonra polis kampus içerisinde ilk etapta 20 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Ekipler kampus içerisinde tedbir alırken, öğrencilerin gruplar halinde bir araya gelmesi de engellendi. Kampus içerisinde yapılan aramada da ağaçların altına gizlenmiş bıçak ve sopalar bulundu. 
 
Olay sırasında hafif yaralanan 4 polisin ayakta tedavi edildiği belirtilirken, bıçakla yaralanan özel güvenlik görevlisi 38 yaşındaki Sinan Şen hastaneda tedaviye alındı. Güvenlik görevlisinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.