Üniversite Hocasının Odasında Böcek Çıktı

Üniversite Hocasının Odasında Böcek Çıktı

Dekanın odasında ŞOK!

TRAKYA Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek’in makam odasındaki duvar saatinde ‘böcek’ olarak tabir edilen dinleme cihazı bulundu. 
 
Engin ÖZMEN/ EDİRNE
30.04.2013 14:49
 
 
 
 Akademisyenler arasından tedirginliğe neden olan dinleme cihazının bulunduğunu tutanakla tespit eden Dekan Öbek, Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.
 
Trakya Üniversitesi’nin İsmail Hakkı Tonguç Yerleşkesi’nde bulunan Eğitim Fakültesi’nde geçen hafta Cuma günü sekreter, Dekan Prof. Dr. Ali İhsan Öbek’in makam odasında durmuş saatin pilini değiştirmek isterken, arkasında dinleme cihazı buldu. Öbek, böcek olarak tabir edilen dinleme cihazı tespit edilmesini tutanağa geçirdi. Son 1 yıl içerisinde 3 kez değişen dekanların makam odasında aynı saati kullandıkları öğrenilirken, dinleme cihazı bulunması akademisyenler arasında da tedirginlik yarattı. Aynı duvar saatinin toplantı odasında da bulunması nedeniyle fakülte içerisinde ‘böcek’ paniği yaşandı. Fakülte personeli tarafından bazı odalarda arama yapıldı ancak başka bir dinleme cihazına rastlanmadı.
 
DEKAN EMNİYETE BAŞVURDU
 
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, duvarda asılı olan saatin arkasında bulunan dinleme cihazı için tutanak tutarak Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlatırken, fakültenin 2 dönem dekanlık görevini yürüttükten sonra görev süresi geçen yıl dolan Prof. Dr. Hilmi İbar, dinleme cihazından telefonla haberdar olduğunu ifade ederek, “Telefonla beni aradılar eski odamda yani dekanlık odasında dinleme cihazını bulunduğunu söylediler. Pilleri çıkarılmış aktif değilmiş. Dekanlık odasında duvar saatine konulmuş ama ne zaman konulmuş bilmiyoruz. Şu anda dekanla görüştüm tutanakla emniyete bildirecekti. Benim gizli bir şeyim yok, bu devlet için zararlı hiçbir şey yapmam. İnsan belki özel bir şeyler konuşur, bunların dinlenmesi hoş değil. Avukatımla görüştüm pek ciddiye almadı, hatta 'herkes dinleniyor' diye şaka yaptı. Dinleme cihazıyla ilgili dekanlık işlem yapacak. Toplantı odasında da aynı modelde duvar saati var. Onlar da kontrol edildi. Daha önce pillerini ben birkaç kez değiştirdim o zaman ben dinleme cihazı görmedim” diye konuştu.
 
3 DEKANDA AYNI SAATİ KULLANDI
 
Eğitim Fakültesi’nde 2 dönem dekanlık görevi yapan Prof. Dr. Hilmi İbar’ın geçen yıl Mart ayında görev süresi dolması üzerine dönemin Rektörü Prof. Dr. Enver Duran tarafından yerine Prof. Dr. Atilla Sağlam getirilmişti. Dört ay dekanlık yapan Sağlam, Prof. Dr. Yener Yörük’ün rektör olarak seçilmesinin ardından geçen yıl Temmuz ayında dekanlık görevi Prof. Dr. Ali İhsan Öbek’a bıraktı. Bir yılda değişen 3 dekanın da aynı makam odasında aynı saati kullandığı öğrenildi. Trakya Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek konuyla ilgili açıklama yapmazken, polis, bulunan dinleme cihazıyla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.