UMUTSUZ ADALET YÜRÜYÜŞÜ

UMUTSUZ ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Düzce'den Ankara'ya Adalet İçin Yürüdü

DÜZCE merkeze bağlı Ballıca Köyü'nde bir kişiyi dövdüğü için çıkarıldığı mahkeme tarafından 1 yıl 10 ay hapis ve 18 bin 500 lira para cezasına çarptırılan evli, 2 çocuk babası 29 yaşındaki Yunus Sezer, tepki için Ankara'ya yürüdü. Asgari ücretle çalıştığını, parayı ödemesinin mümkün olmadığını söyleyen Sezer, "Yarın TBMM önünde basın açıklaması yapacağım, sesimi duyurmak istiyorum. Davanın yeniden görülmesini istiyorum" dedi.

DHA'nın haberine göre; Düzce'nin Ballıca Köyü'nde oturan ve tekstil sektöründe asgari ücretle çalışan Yunus Sezer, 4 yıl önce kapısına geldiğini, eşi ve yengesini rahatsız ederek evini gözetlediğini iddia ettiği R.T.'yi dövdü. Sezer, çıkarıldığı mahkemede, daha önce sabıka kaydı olmadığı ve iyi hali göz önüne alınarak 1 yıl 10 ay hapis ve 18 bin 500 lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu parayı ödeyecek durumu olmadığını ve sürekli çalışmak zorunda kaldığı için çocuklarını dahi göremediğini belirten Sezer, cezaya tepki için Düzce'den Ankara'ya yürüdüğünü söyledi.

Sezer, "Ne Anayasa ne de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracak durumum yok. Düzce Valiliği'ne, Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa gidip, defalarca sorunumu anlatmaya çalıştım, ancak ilgilenen olmadı. Bir insan namusu, çocuklarının rızkı ve bayrağı için yaşar. Devlet bizi cezalandırdı, ben bu cezayı ödeyebilecek durumda değilim" dedi.

Asgari ücretle çalıştığını ve maaşından 250 lira tazminat parası kesildiğini belirten Yunus Sezer, "Çocuklarım bana 'Baba her gün makarna mı yiyeceğiz?' diyorlar. Bu haksız karara karşı Ankara'ya yürüyüşe geçtim. Ayaklarım yara oldu, tek başıma yürüyorum. Geçen çarşamba günü yola çıktım 5 günde Ankara'ya ulaştım. Geceleri 2'şer saat ağaç diplerinde uyuyup yola devam ettim. Yarın TBMM önünde basın açıklaması yapacağım. Biri 2, diğeri 4 yaşındaki çocuklarımın geleceği için Ankara'da sesimi duyurmak, davanın yeniden görülmesini istiyorum" dedi.

Sezer'in giydiği tişörtte, 'Bir babanın çocukları için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Çocuklarımın hakkı için Ankara'ya, Başbakanlığa yürüyorum' yazısı dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı