Umut Oran'dan Gül İle Erdoğan'ın Çekişme İddiası

Umut Oran'dan Gül İle Erdoğan'ın Çekişme İddiası

Kayseri’de Cumhurbaşkanı Gül-Başbakan Erdoğan arasında çekişme olup olmadığına ilişkin soru önergesinde yer alan sorular şöyle:



CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TBMM’de verdiği soru önergeleri ile gündem yaratmaya devam ediyor. Oran’ın gündemin de bu sefer siyasi kulisler de çok konuşulan, Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında yaşandığı iddia edilen iktidar savaşı konusu vardı.

CHP Milletvekili Umut Oran, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, kalesi durumunda sayılan Kayseri Valisinin değiştirilmesi üzerinden soru önergesi vererek, 5 ay önce atanan yeni valinin Kayseri’de, “Ben patronun adamıyım” dediğini, bunun doğru olup olmadığını sordu.

Milletvekili Oran, Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Erdoğan’ın 5 ay önce Kayseri’ye atadığı Vali Şerif Yılmaz’ın “Ben patronun (Başbakan Erdoğan) adamıyım, başka kimseden emir almam. Her ilin tek patronu olur. Kayseri'nin patronu da benim” dediğini söyledi.

Oran, Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız'ın, yeni vali tarafından Abdullah Gül’e yakınlığı nedeniyle açığa aldığının ileri sürüldüğünü vurgulayarak, Atsız’ın, Gül’e olan yakınlığından dolayı mı görevinden alındığının açıklamasını istedi.

VALİLERİN PATRONU MUSUNUZ?

Kayseri’de Cumhurbaşkanı Gül-Başbakan Erdoğan arasında çekişme olup olmadığına ilişkin soru önergesinde yer alan sorular şöyle: 

- Ağustos 2012’de Tokat’tan Kayseri’ye atadığınız Vali Şerif Yılmaz’ın yaptığı "Ben patronun adamıyım, başka kimseden emir almam. Her ilin tek patronu olur. Kayseri'nin patronu da benim" açıklaması için size danıştı mı? Yılmaz’ın ifadesiyle siz tüm “valilerin patronu” musunuz?

- Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız niçin görevinden alındı?
Gül’e yakın olduğu için mi görevden alındı? 

- Mustafa Atsız’ın 2005 yılından bu yana sürdürdüğü bu görevinden alınmasının nedeninin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e olan yakınlığından kaynaklandığı şeklinde kamuoyunda oluşan algının gerçeklik payı nedir?

- Vali Şerif Yılmaz’ın Kayseri’ye atanır atanmaz İl Özel İdaresindeki “Genel Sekreter” tabelasını kaldırmasının gerekçesi nedir?

- Vali Şerif Yılmaz’ın, görevden almadan önce Mustafa Atsız’ın makam odasını boşaltarak kendisinin burasını makam odası olarak kullanmaya başlamasının gerekçesi nedir?
-Kayseri Valilik binasında Valilik Makam odası yok mudur, niçin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri’nin odası bu amaçla kullanılmaktadır?

MAKAM ARACINI STADYUMDAN GERİ ÇEKMİŞ 

- Kayserispor ve Fenerbahçe Spor Kulübü arasında 2 Aralık 2012 tarihinde Kadir Has Şehir Stadyumunda oynanan futbol maçını izlemek için Mustafa Atsız’ın makam aracıyla buraya gittiği, ancak Vali Şerif Yılmaz’ın talimatıyla makam aracının çekilerek şoför hakkında tutanak tutulduğu doğru mudur? Şoför hakkında hangi gerekçeyle tutanak tutuldu, hakkında hangi idari yaptırım uygulandı?