UMUT ORAN'DAN FUAT AVNİ DEPREMİ

UMUT ORAN'DAN FUAT AVNİ DEPREMİ

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

 

Umut Oran, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı iddia edilen mesajlaşmalar ve bu konuda bazı basın organlarında yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Umut Oran, "Bunu onların suratlarına çarpıyorum. Artık sussunlar. Bana gönderilen yanıtta 4 yıldır kimle ne yazışmışım hepsi var. Bu yazışmaların içerisinde, bu malum sanal şahsiyetle ve türevleri ile tek bir yazışmam, tek bir satır, tek bir harf yok. Bilmem, tanımam, takip etmem. İşte belgelerim ve dosyalarım" diye konuştu. 

İFTİRA HABERLERİ

Bu konuda yapılan haberlerin iftiradan ibaret olduğunu belirten Oran, "çamur at izi kalsın" mantığı ile hazırlanmış bir kara propaganda kampanyası yürütüldüğünü söyledi. Söz konusu iddialar üzerine Twitter'in merkezine başvurduğunu ve kendi hesabındaki direkt mesajların gönderilmesini talep ettiğini anlatan Oran, bunun üzerine Twitter'deki hesabının açıldığı gün itibariyle bütün direkt mesajlarının kendisine ulaştırıldığını ifade etti. 

TWITTER'DEN YAZIŞMALARINI ALMIŞ

Toplantıda Twitter'in kendisine ulaştırdığı mesajların listesini gösteren Oran, şöyle devam etti: "Bunu onların suratlarına çarpıyorum. Artık sussunlar. Bana gönderilen yanıtta 4 yıldır kimle ne yazışmışım hepsi var. Bu yazışmaların içerisinde, bu malum sanal şahsiyetle ve türevleri ile tek bir yazışmam, tek bir satır, tek bir harf yok. Bilmem, tanımam, takip etmem. İşte belgelerim ve dosyalarım. Artık çamur at izi kalsın devri bitti. Twitter diyor ki 'Eğer iki hesap birbirini takip etmiyorsa birbiri ile yazışamaz.' Utanmadan, arlanmadan, Türkiye'nin ana muhalefet partisi ile ilgili sanki yazışmalar yapılmış gibi iftiralar atıldı. İki elimiz bunu yapanların yakasında olacak. Onlar yargı önünde bu iftiranın hesabını verecekler. Bu dosyanın tamamını, gereğini yapması için avukatıma teslim ettim. Onlar kendi kurdukları tuzağa düştüler." 

CHP'YE UZANAN KİRLİ EL

Hedef gösterildiklerini, partisine ve kendisine ağır ithamlarda bulunulduğunu belirten Oran, "Yaptığınız şey anayasal düzene, parlamenter düzene ve hukuk düzenine karşı bir darbedir. Siz istiyorsunuz ki muhalefet sesini çıkarmasın. Kim sizin ağa babanızsa kim sizin arkanızdaysa şunu iyi bilin ki bu sefer siz baltayı taşa vurdunuz. CHP'ye dil uzatamazsınız. Bize uzanan bu kirli eli biz kırmasını çok iyi biliriz" diye konuştu. Oran, sosyal boyutu da bulunan bu olayların üzerine halkın da gitmesi gerektiğini ifade etti. 

YÜKSEK YARGIYA SESLENİYORUM

Yüksek yargı mensuplarını da çağrıda bulunan Oran, şöyle devam etti: "Mutlaka bu olaya el atmalısınız. Bu, basit bir olay değil. Bu sadece bir milletvekiline yapılan bir saldırı değilidir. TBMM'ye yapılmış bir saldırıdır. İktidar partisi ve diğer partilerin grup başkanvekillerine de sesleniyorum: Gelin, sessiz kalmayın. Kim bu ülkenin beraberliğine, birliğine kumpas yapıyorsa, kim bu tezgahı planlıyorsa, hep beraber onları hep beraber yargı önüne koyalım. 

Yürütmenin başı olan Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum: Bu ülkede seçilmiş bir milletvekili ile ilgili korkunç, çirkin iftiralar ortaya atılıyor. Bunlarla gerekli mücadeleyi vermek zorundasınız. Yasamanın başı olan Sayın Cemil Çiçek... Yasamada millet adına çalışan milletvekillerinin yasama haklarını korumak sizin göreviniz. Bu olaylara seyirci kalmayın." 

YURT DIŞINDAN BENİ ARIYORLAR

Oran, sonuna kadar konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. Gazetecilerin 'Neden Umut Oran?' sorusuna, "Herhalde çok sordum, sorguladım. Birilerinin ayağına bastım. Aynı zamanda, Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısıyım. Türkiye'de ufacık bir şey olduğu zaman beni arıyorlar, 'Ne oluyor orada' diye. AB'den 28 ülke bir şey olduğu zaman bana soruyorlar. Ben de ana muhalefet olarak, ne oluyorsa söylemek zorundayım. Ben görevimi yapıyorum. Alnımız ak başımız dik" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı