Umut Oran ve Sezgin Tanrıkulu Erdoğan'ı Bombaladı

Umut Oran ve Sezgin Tanrıkulu Erdoğan'ı Bombaladı

CHP ERDOĞAN'I BOMBALADI
 
“Bütün çarpık yapılaşmanın, bütün bu kentleşmenin mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan”

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’nde, partisinin Doğu ve Güneydoğu gençlik kolları il başkanlarının yer aldığı eğitim toplantısına katıldı. AK Parti iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Umut Oran “Bütün çarpık yapılaşmanın, bütün bu kentleşmenin mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan” dedi.
 
Yalıkavak Belediyesi Mehmet Bayzıt Kültür Merkezi’ndeki eğitim toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın, Bodrum’da kıyılarındaki yapılaşmayla ilgili sözlerine sert eleştirilerde bulundu. Türkiye’nin çok yoğun ve sorunlu gündemi olduğunu belirten Oran şunları söyledi:
 
“Başbakan Erdoğan’ın Bodrum’la, koylarla, kıyılarla ilgili ahkam kesmesini son derece yanlış buluyorum. Bu kadar ciddi sorunlar varken parlamento tatil yapmamalı. Birde bir ülkenin başbakanı bir hafta 10 gün ortadan kaybolamaz. Sonrada ortaya çıkıp Bodrum’daki veya kıyılardaki çarpık yapılaşmayı işaret edemez. Bütün çarpık yapılaşmanın, bütün bu kentleşmenin mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Bu kıyıları imara açan Başbakan Erdoğan ve onun hükümeti. Hangi koyda hangi ihalenin verileceğini o parselleri nasıl belirlenip verileceğine karar veren bir kişi var Başbakan Erdoğan. İhaleleri kimin alacağını yine belirleyen bir kişi var Başbakan Erdoğan.”
 
Umut Oran daha sonra, CHP’nin Doğu ve Güneydoğu gençlik kolları il başkanlarının eğitim toplantısına katıldı. 

AA HABERİ ÖNCE VERDİ SONRA KALDIRDI

Öte yandan,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında dün yaptığı konuşmada, Mısır Darbesi'nin ardında İsrail'in olduğunu, buna ilişkin delillerin de olduğunu açıklaması, Anadolu Ajansı dahil, tüm basın yayın organları tarafından haber olarak kullanıldı.
 
Ancak Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamasına, önce İsrail, ardından da ABD, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ve Mısır'dan gelen tepkilerin ardından, Anadolu Ajansı ilgili haberini, saatler sonra iptal etti.
 
Anadolu Ajansı'nın haberini, gece yarısından hemen sonra, saat 00.13'te iptal etmesi de TBMM gündemine taşındı.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, "Anadolu Ajansı o haberi neden iptal etti?" diye sordu.
 
Tanrıkulu'nun, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:
 
"1-AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında 20 Ağustos 2013 Salı günü yaptığınız konuşmada Mısır'da yaşanan olaylara değinerek, Mısır'daki darbenin arkasında İsrail'in olduğu, buna ilişkin de belgeler bulunduğuna ilişkin beyanınız olmuştur. Bu ifadeleriniz daha sonra, başta Anadolu Ajansı olmak üzere, pek çok basın yayın organı tarafından haberleştirilmiştir. Anadolu Ajansı haberi "Mısır'daki darbeyi İsrail'in desteklemesi" başlığıyla sunmuştur. Ancak daha sonra, 21 Ağustos 2013 Çarşamba günü, bu haber saat 00.13'te, yine bizzat Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan bir mesajla iptal edilmiştir. Bu iptalin nedeni nedir?
 
2-Mısır'daki darbenin ardında İsrail'in bulunduğuna ilişkin sözlerinize önce İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden, ardından da ABD'den, Beyaz Saray Sözcüsü'nden tepki gelmiştir. Bu tepkiler konusundaki yorumunuz nedir?
 
3-Sözlerinize Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, 'Erdoğan'ın sözleri saldırgan, delilsiz ve yanlış' tepkisini vermiştir. Anadolu Ajansı'nın haberinin iptal edilmesinin nedeni, gerçekten sizin suçlamalarınızın 'delilsiz ve yanlış' olması mıdır?"