UMUT NÖBETİ'NDE BUGÜN

UMUT NÖBETİ'NDE BUGÜN

SİLİVRİ cezaevi önünde sürdürülen “Umut Nöbeti”ni bugün Türkiye Yayıncılar Birliği ikinci başkanı Fahri Aral, Gazeteci Kemal Göktaş ve Cumhuriyet Gazetesi editörü Özgür Özkü tuttu.Nöbetlerle ilgili açıklama Basın Konseyi'nden...

SİLİVRİ cezaevi önünde sürdürülen “Umut Nöbeti”ni bugün Türkiye Yayıncılar Birliği ikinci başkanı Fahri Aral, Gazeteci Kemal Göktaş ve Cumhuriyet Gazetesi editörü Özgür Özkü tuttu.

Nöbetlerle ilgili açıklama Basın Konseyi'nden yapıldı. Fahri Aral, “Yayıncılar Birliği olarak biz yıllardır düşünce özgürlüğünü savunan bir kurumuz. Mücadele devam ediyor. Dün de ifade özürlüğü yoktu bugün de yok ve daha uzun bir süre de herhalde olmayacak. Bu işin en komik yanı da dün hem başbakanın hem de cumhurbaşkanının özgür bir basın isteme talepleri. Üstelik bu ifadelerin Çalışan gazeteciler gününde söylenmesi, çok komik. Can Dündar ve Erdem Gül arkadaşımızın yanındayız” dedi.

Kemal Göktaş da, “Hakikatlerin tutsak alınacağını sananlar çaresizce gücün kötülüğünü kullanarak arkadaşlarımızı bizden aldı. Onlara yapılan bu zulmün elbette tarihte bir karşılığı olacak. O gün Can Dündar ve Erdem Gül, tutsak tüm gazeteciler gibi, hepimizin özgürlüğü için bedel ödemiş insanlar olarak anılacak. Onları tutsak edenler için tarihin ve vicdanın hükmü ise bugünden bellidir” diye konuştu.

Özgür Özkü, " Biz de genel yayın yönetmenimiz Can Dündar ve Ankara temsilcimiz rdem Gül için Silivrideyiz. MİT tırları haberini yayına hazırladığımız günün heyecanını, ardından "sorumlu benim" diyerek Cumhuriyetin nasıl tek yürek olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı