UMRE'DEN DOMUZ GRİBİ İLE DÖNDÜLER

UMRE'DEN DOMUZ GRİBİ İLE DÖNDÜLER

Bir kaç gün önce Sivas'ta bir kişinin hayatını kaybettiği biri ağır 3 kişininde tedavi altında olduğu açıklanmıştı.

MANİSA İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Öztürk, halk arasında domuz gribi olarak bilinen 'H1N1' virüsünün, iki hafta önce Demirci İlçesi'nde 3 kişide görüldüğünü söyledi. Bir kaç gün önce Sivas'ta bir kişinin hayatını kaybettiği biri ağır 3 kişininde tedavi altında olduğu açıklanmıştı. Risk altında bulunan vatandaşların bir salgın olup olmadığı konusunda yeterince bilgilendirilmemekten şikayetçi oldukları gelen bilgiler arasında.

HACILARDA YAPILAN TARAMA SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Öztürk, Demirci ilçesinde Umreden gelen hacıların Mers virüsü taşıyabilecekleri tehlikesiyle incelemeye alındığını söyledi. 30 kişinin test sonuçlarını Sağlık Bakanlığı'na gönderdiklerini anlatan Öztürk, sonuçlara göre 3 kişinin domuz gribi vakasına yakalandığının belirlendiğini kaydetti.Dha'da yer alan habere göre, Öztürk, "Bakanlıktan bize 3 kişide domuz gribi virüsünün tespit edildiği söylendi. Dolayısıyla bu üç hastamız gerekli inceleme ve takipler sonucu sağlıklarına kavuştular ve iyileştiler" dedi.

"ARTIK MEVSİMSEL GRİBE DÖNDÜ"

Domuz gribinin eskisi kadar korkulan bir rahatsızlık olmadığını söyleyen Öztürk, "Artık mevsimsel gribe döndü. Domuz gribi virüsü, ilk zamanlar ortaya çıktığında vücudun yabancı olduğu bir virüs olduğu için ölümler meydana gelmişti. Ama artık vücut bu virüsü tanıyor. Çünkü aşılar yapıldı ve vücut bu virüsü tanımaya başladı. Dolayısıyla mevsimsel gribe girdi. Şu an için Manisa'da bir tehlike görülmüyor" dedi. 

Ülke genelinde 9 ve 15 Şubat tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı'na 128 kritik grip virüsü yollandığını söyleyen Öztürk, bunların 30'unda domuz gribi teşhisi konulduğunu söyledi. Öztürk, 30 vakada bir ölümün olduğunu sözlerine ekledi.

SİVAS'TA BİR KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Sivas'ta özel güvenlik şirketi sahibi evli ve 3 çocuk sahibi Mustafa Atar, yüksek ateş şikayeti ile 19 Şubat'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Atar'dan alınan kan örnekleri Ankara'a gönderilerek incelendi. Yapılan tetkiklerde Atar'ın kamuoyunda 'domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı belirlendi.

cats-005.jpg

Hastanenin anestezi yoğun bakım servisine yatırılan Atar, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi.

Yakınlarına teslim edilen Atar'ın cenazesi, kılınan namazının ardından toprağa verildi. Hastanede bir kişinin daha aynı tanı ile tedavi gördüğü ve durumunun kritik olduğu belirtildi.

HASTANE BAŞHEKİMİNDEN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Faktültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe yaşamını yitiren işadamı Mustafa Atar'ın kendilerine 19 Şubat'ta akciğer enfeksiyonu ve buna bağlı bazı bulgularla müracat ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: ''Biz hastayı görür görmez şikayetlerinden anladığımız için direk yoğun bakıma yatırdık. Yoğun bakımda hastanın şikayetleri daha da ilerledi" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı