ÜMİT UYSAL'DAN EXPO İTİRAFI; 500 MİLYON DOLAR SAVRULDU

ÜMİT UYSAL'DAN EXPO İTİRAFI; 500 MİLYON DOLAR SAVRULDU

Antalya'nın uzun yıllara yayılan Expo sürecini büyük bir umutla takip ettiğini kaydeden Ümit Uysal, büyük beklentilere rağmen Expo'nun çok büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandığını söyledi.

Antalya'ya tüm zamanların en büyük fırsatı olarak lanse edilen, ancak terör ve Suriye savaşına müdahil olmamız yüzünden büyük hayal kırıklığı ile sonuçlanan adeta milyonlarca doların havaya savrulduğu  Expo konusunda itiraflar başladı.

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI HAYAL KIRIKLIĞINI ANLATTI

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın uzun yıllara yayılan Expo sürecini büyük bir umutla takip ettiğini, ancak büyük beklentilere rağmen Expo'nun çok büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandığını söyledi.

MECLİSTE KONUŞTU

Muratpaşa Belediyesi'nin kasım ayı olağan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye çalışmalarının son dönemde yanlı ve haksız eleştirilere konu olduğunu söyledi.

Bu eleştiriler arasında eski binaların bir kısmına yeni tabelalar asıldığı iddiasının yer aldığını belirten Uysal, "Farklı tabelalar asmıyor, kullanımını da baştan aşağıya düzenliyoruz" dedi. Yapılan düzenlemeler sonrası bu tip binaların kullanım oranının 4 kat arttığının altını çizen Başkan Uysal, bütün binalarını etkin, işlevsel ve kitlesel şekilde kullandıklarını söyledi. 


EXPO'DA HAYAL KIRIKLIĞI


Antalya'nın uzun yıllara yayılan Expo sürecini büyük bir umutla takip ettiğini kaydeden Ümit Uysal, büyük beklentilere rağmen Expo'nun çok büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandığını söyledi. Uysal, "Konjonktürel olarak çok kötü bir döneme rast geldi. EXPO alanına, birileri görür de çarşı içine turist gelir umuduyla, Muratpaşa Belediyesi olarak Kaleiçi evi yaptık. Ancak yabancı ziyaretçi sayısı minimum sayıda kaldığı için bir işe yaramadı. Antalyalılar olarak, kendi kendimize bir Expo süreci geçirmiş olduk" diye konuştu.

resized_5fdf1-fb09dc0b1.jpg

'3 EXPO ALANI YAPILIRDI'

Expo alanın yaklaşık 500 milyon dolara mal olduğuna dikkat çekerek açıklamalarını sürdüren Başkan Uysal, şunları söyledi: 


"Bu çok savurgan ve hoyrat bir rakam. Bu rakam doğru kullanılsaydı 3 tane Expo gibi alan yapılırdı. Şunu ifade etmek istiyorum, fuar alanı kullanılan bütçenin üçte birine yapılabilirdi. Geri kalanına ise Expo'nun 'Çiçek ve Çocuk' olarak belirlenen temasına uygun olarak Kaş'tan Gazipaşa'ya her mahalleye kreş yapılabilirdi."

BELEDİYECİLİĞİN FELSEFESİ

Başkan Uysal, yarım kalan Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nun tamamlanmasıyla birlikte okullarda inşa edilen 4 spor salonu, Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi ve yakın zamanda Teneffüs Park içinde açılan buz pateni pistiyle spor alanında önemli bir tesisleşmeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu sayede Muratpaşa'da bugün 11 bin kişinin düzenli spor yapar hale geldiğini belirten Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

ASFALTIMIZI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

"Asfaltımızı kendi plent tesisimizde piyasa fiyatlarının yüzde 40 altına mal ediyoruz. Amacımız Muratpaşa'da bütün asfaltları yenilemek. Bunun 70 milyon TL gibi maliyeti var. Bu paraya biz 7 tane dev bina dikebilirdik. Ama bir anlamı olur mu? Asfaltlarımızın yenilenmeye ihtiyacı var. 34 dönüm alana kurulu seramızda yine piyasanın yüzde 40 altına çiçeklerimizi, fidanlarımızı üretiyoruz. Yeraltı asansörlü çöp konteynerlerimizi yine kendi atölyelerimizde üretip, montajını gerçekleştiriyoruz. Ancak sadece asfaltla, parkla, konteynerle belediye olunmayacağını da çok iyi biliyoruz. Çok geniş sosyal hizmetlerimizle halkımızın yanındayız."

Kaynak:Haber Kaynağı