'Ulusalcılar kelle istedi!'

'Ulusalcılar kelle istedi!'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'ın istifasına AKP'den ilk tepki 



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gülseren Onanç’ın CHP MYK’daki görevinden istifa etmesini değerlendirdi.

'ULUSALCI EKİP KELLE İSTEDİ'

Çelik, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, tabanının yüzde 65’i çözüm sürecine destek veriyor dedikten sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıt verdi: 

“Ancak bir parti yöneticisinin bir gerçeği vurgulamış olması veya ‘bugün hava güneşlidir’ demiş olmasından dolayı ‘sen nasıl hava güneşlidir dersin’ diyerek istifaya zorlanmış olmasını aklım almıyor. Yağmurluysa yağmurlu diyecek, karlıysa karlı, bulutluysa bulutlu diyecek. Gülseren Hanım Genel Başkan yardımcısıydı ve sivil toplumdan gelen birisidir. Ezbere böyle bir açıklama yapmayacağını da tahmin etmiyorum. Fakat böyle bir açıklama yapmasında dolayı anladığım kadarıyla ulusalcı ekip herhalde kelle istediler ve Sayın Kılıçdaroğlu da bu kelleyi verdi.” 

'ÇOK MANİDAR VE ÜZÜNTÜ VERİCİ'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gülseren Onanç’ın CHP MYK’daki görevinden istifa etmesinin çok manidar ve üzüntü verici olduğunu ifade etti. 

CHP’li Gülseren Onanç’ın MYK’daki görevinden istifa etmesine Hükümet kanadından da bir değerlendirme geldi. 
Bağış, Twitter hesabında “Anamuhalefet Partisi’nde terör belasının çözümü yönünde sesini yükselten birinin istifa etmeye zorlanması çok manidar ve üzüntü vericidir” ifadelerini paylaştı.