Uludağ'da Kaybolan Üniversiteli Kız Bulundu !

Uludağ'da Kaybolan Üniversiteli Kız Bulundu !

Üniversitelinin kabus dolu 12 saati!

Üniversitelinin kabus dolu 12 saati!

Uludağ'da kamp yaparken kaybolan üniversiteli genç kız, 12 saat sonra bulundu 

Uğur SAĞLAM Faruk KAHRAMAN / BURSA
09.03.2013 
 
 Uludağ'da arkadaşlarıyla Madenler Bölgesi'nde kamp yapan 9 Eylül Üniversitesi Dağcılık Kulübü Üyelerinden 20 yaşındaki Eda Ergül, dün gece çadırından çıkıp dolaşmak isteyince, yoğun sis nedeniyle yolunu kaybetti. Eda Ergül, arama kurtarma ekipleri tarafından 12 saat sonra bu sabah bulundu. Uludağ'da kabus dolu saatler geçiren ve sağlık durumu iyi olan genç kız, kontrol için hastaneye götürüldü.
 
İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Eda Ergül, geçen çarşamba günü üniversiteleri bünyesinde kurulan Dağcılık Kulübü üyesi 18 arkadaşı ile Uludağ'a gelip zirveye yakın yerde bulunan Maden Mevkii'nde kamp kurdu.
 
Dün akşam saat 20.00 sıralarında çadırdan ayrılıp bir süre dolaşan Eda Ergül, sis nedeniyle yönünü kaybedince, kamp yerine dönemedi. Arkadaşlarının kaybolduğunu fark edemediği Eda Ergül, kamp yerine dönemeyince, saat 01.00 sıralarında cep telefonuyla Jandarmayı arayarak yardım istedi. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede arama yapan jandarma ekipleri genç kıza ulaşamayınca, gelen Nülüfer Arama Kurtarma (NAK), Sivil Savunma ve AKUT'tan oluşan 80 kişilik ekiple aramaları sabaha kadar sürdürdü.
 
7 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU
 
Uludağ'da kabus dolu saatler geçiren, bir süre dolaştıktan sonra bir kaya kütlesinin yanında geceyi geçiren Eda Ergül'e arama ve kurtarma ekipleri sabah saat 08.00'de kamp yaptıkları Maden bölgesine 7 kilometre uzaklıktaki Tabutkaya bölgesinde ulaştılar. Kendisini kurtarmaya gelenleri görünce onlara koşarak gidip sarılan Eda Ergül'e ekipler önce yanlarında getirdikleri sıcak içecekten verdiler, ardından çoraplarını ve kıyafetlerini değiştirmesini sağladılar. Eda Ergül, battaniye sarılıp kar araçları ile oteller bölgesine indirildi. Sağlık durumunun iyi olduğu gözlenen Eda Ergül daha sonra ambulans ile sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.
 
Arkadaşlarının kaybolduğunu öğrenince şok olan 9 Eylül Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyeleri ise kamplarını yarıda keserek İzmir'e dönmek için Uludağ'dan ayrıldılar.
 
ULUDAĞ'DA KAYBOLAN 1 KİŞİ DAHA BULUNDU
 
Uludağ'da dün akşam kaybolan ve 12 saatin ardından bu sabah bulunan Eda Ergül'den sonra bu sabah oteller bölgesinde kayak yapan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 27 yaşındaki Fırat Yumurtaş sis nedeniyle kayboldu. Yönünü kaybeden ve bir çukura düşen Yumurtaş, cep telefonu ile jandarmadan yardım istedi. Belirtilen adrese kısa sürede ulaşan Jandarma Arama ve Kurtarma timi, üniversiteli genci 112 Acil Servise getirdi. Burada bir süre müşahade altında tutulan ve kendisine sakinleştirici iğne vurulan Yumurtaş daha sonra taburcu edildi. 
 
Bu arada Uludağ'da yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü öğrenildi.