ÜLKÜCÜLERDEN IŞİD AÇIKLAMASI

ÜLKÜCÜLERDEN IŞİD AÇIKLAMASI

Musul ve Telafer’e destek geldi.

ADANA'da, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Mehmet Ali Aslan, Musul'dan sonra Türkmenler'in yoğun yaşadığı Telafer'in de IŞİD tarafından işgal edilmesine sessiz kalınmamasını istedi.

Abidin Dino Parkı'nda toplanan yaklaşık 200 Ülkü Ocağı üyesiyle birlikte açıklama yapan Aslan, IŞİD'in göz diktiği Irak'ın kuzeyinde 10'uncu yüzyıldan itibaren Türklerin hakim olduğunu ve sayılarının 2 milyonu bulduğunu anlattı. Bölgenin büyük bir bölümünün Türklerin yaşadığı eserlerle dolu olduğunu aktaran Aslan, şöyle konuştu:

"Türkmeneli olarak ifade ettiğimiz bu coğrafya, hakimiyetimizden çıktığı günden bugüne acılarla yoğrulmaktadır. Bunun son örneği IŞİD terör örgütünün Musul ve Telafer'i işgal etmesi olmuştur. Sözde İslam adına cihat ettiğini söyleyen bu örgütün, ne İslam'la ne de insanlıkla hiçbir ilgisinin bulunmadığı ortadadır. İnternette yayınlanan görüntüler bu örgütün ne kadar acımasız bir yapıya sahip olduğu hakkında fikir vermeye yetecek netliktedir. Bölgeden alınan bilgilere göre halkın bir kısmı göç etmiş, diğer bir kısmı ise endişeyle beklemeye devam etmektedir. IŞİD terör örgütünün soydaşlarımıza yönelik bir katliama girişebileceği ihtimal dahilindedir. Bu yaşananlara sessiz kalınmasın."

Konuşmalardan sonra grup 'Kerkük Türk'tür Türk kalacak' sloganları atıp dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı