Ülkücü cinayet sanığı yakalandı

Ülkücü cinayet sanığı yakalandı

12 Eylül öncesi cinayet olaylarına karıştığı suçlamasıyla 36 yıl hapis cezası almıştı

ADANA'da 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi öldürme olaylarına karıştığı suçlamasıyla 36 yıl hapis cezasına çarptırılan 60 yaşındaki Osman Engin, yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Ankara 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'cinayet' suçundan 36 yıl hapis cezasına çarptırılıp, cezası Yargıtay tarafından onanınca hakkında yakalama kararı çıkarılan Osman Engin'i merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Fatih Mahallesi'nde yakaladı. 

Cinayet sanığı Osman Engin'in darbe öncesinde Haluk Kırcı ile birlikte hareket eden Adana Ülkücü Gençlik Derneği kurucu üyeleri arasında bulunduğu ve Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesi olayına da karıştığı iddiasıyla 1990'lı yıllarda yargılanıp idam cezasına çarptırıldığı, sonra da itirazlar sonucunda cezasının 36 yıla düşürüldüğü bildirildi. Sanık Engin'in bu cezasının da 2010 yılında Yargıtay tarafından onandığı öğrenildi. 

Kendini yakalayan polislerden "Bu yaştan sonra ben artık cezaevinden çıkamam hakkınızı helal edin" dediği öğrenilen sanık Engin, adliyeye sevki sırasında gazetecilerin "Hangi suçtan yakalandın?" sorusuna "Eski davalardan dolayı" dedi. "Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesi olayına mı karıştın?" sorusuna ise "Hayır ben onu öldürmedim, o olayla ilgim yok. Eski davalar, onlar da bana kalsın" derken "Pişman mısın?" sorusuna ise şu cevabı verdi: 

"Pişman değilim, vatan ve millet için yaptım. O zaman ona inanıyordum. Ama şimdi olsa yine aynı şeyi yaparım. Ben vatan ve millet için yaptım."

Sanık Osman Engin işlemlerin ardından önce Adana Adliyesi'ne, sonra da cezaevine götürüldü.