ÜLKEYİ SEL GÖTÜRÜRKEN BAŞBAKAN GOLF OYNUYORDU

ÜLKEYİ SEL GÖTÜRÜRKEN BAŞBAKAN GOLF OYNUYORDU

MALEZYA son 30 yılın en büyük sel felaketini yaşarken 100 binden fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülkesini sel götüren Malezya başbakanı Najib Razak’ın ABD başkanı Barack Obama ile golf oynarken çekilen fotoğrafları gündeme...

Dünya'da yönetenler ile yönetilenler arasındaki yaşamsal farklar artık büyük uçuurmlar halinde. Yöneticiler halkın parası iel saraylar, uçaklar ve refah içerisinde yaşayacak derecede kazançlar elde ederken, halk yığınları sefaletlerle boğuşuyor. Konuya en son örnek ise Malezya'dan geldi.  Son 30 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Malezya'da 100 binden fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülkesini sel götüren Malezya başbakanı Najib Razak’ın ABD başkanı Barack Obama ile golf oynarken çekilen fotoğrafları gündeme damgasını vurdu.

ARKASI GELECEK

Malezya'da yaşanan sel felaketinde ilk bilgilere ölü sayısının 5 olduğu açıklandı. Felaketin bilancosu giderek artarken, meteoroloji uzmanları ülkenin güneyinin de gelecek sağanak yağmurlarla birlikte sele teslim olacağını tahmin ediyor. Sel felaketinin yaşandığı bölgelerde su seviyesi yer yer 2 metreyi buluyor. Hatta bazı evler çatısına kadar su altında kalmış durumda.

malezya-da-sel-alarmi-6808848_x_o.jpg

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Hükümet, ulusal bir yardım organizasyonu yapmamasından dolayı eleştiri bombardıma altındayken, Başbakan Razak’ın ülke sel felaketi yaşarken, ABD başkanı Barack Obama ile golf oynaması büyük yankı uyandırdı. Başbakan bu tepkilerin ardından hemen kurtarma ekiplerine sel mağdurlarının su ve yiyecek ihtiyacını karşılamaları emrini verdi.

107301.jpg

YARDIMCISI TÜY DİKTİ

Başbakan yardımcısı Muhyiddin Yassin ise tüm dünyadan gelen tepkiler üzerine pişkin bir şekilde şunları söyledi; "Başbakanın da dinlenmeye ihtiyacı var"  Ancak milyonlarca Malay vatandaş bu görüşe katılmadığını sosyal medyada tepkileriyle gösterdi. Meteroloji uzmanları ise Malezya'nın yaşadığı felaketin mevsimsel bir başlangıç olduğunu, yağışların bölgede daha da şiddetleneceğini, önlemler alınmasa çok sayıda can kaybı  ile yüz yüze gelinebileceğini ileri sürüyorlar.

27203869.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı