ÜLKER Grubundan TEKZİP

ÜLKER Grubundan TEKZİP

HABER ARTI TURK'te 15.08.2013 tarihinde yayınlanan “ÜLKER – TOKİ Elele… Milyar Dolar Ceplere…” başlıklı haber sonrasında ÜLKER Grubunun gönderdiği 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Müc

 

<< Web sitenizde 15.08.2013 tarihinden itibaren yayınlanan “ÜLKER – TOKİ Elele… Milyar Dolar Ceplere…” başlıklı yazıda yazının başlığından başlamak üzere, içeriğindeki bütün ifadeler,  Müvekkil Şirket ve Müvekkil Şirketin içinde bulunduğu Ülker Grubu aleyhine olacak şekilde, mesnetsiz ve gerçek dışı bilgiler verilerek, müvekkili karalamaya ve kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye yönelik, kin ve nefretle yazılabilecek haksız yorumlara yer verilmiştir.

Ülker Grubu, temelleri 1944 yılında Sayın Kurucumuz merhum Sabri Ülker tarafından atılmış; o yıllardan bu yana yaklaşık 70 senedir durmaksızın faaliyet gösteren, yaklaşık 40.000 kişiyi istihdam eden, bir Türk markası olarak “ÜLKER”i dünyanın dört bir yanında duyuran, büyük ve köklü bir gruptur. Söz konusu yazıdaki mesnetsiz ve gerçek dışı yorumlar ile, Grubumuzun bugüne kadarki haklı ve başarılı geçmişi karalanmaya çalışılmıştır.

 Söz konusu yazıda, siyaset kurumu ve siyasetçilerle grubumuz arasında gizli bağlantılar varmış gibi gösterilmeye çalışılmış; sanki bazı haksız menfaatler sağlamaya yönelik olduğuna dair vurgulamalar yapılmış ve okurlar nezdinde haksız ve kötüniyetli istifham yaratılmaya çalışılmıştır. 

 Yazınızda kanaatimizce kasıtlı olarak yer verdiğiniz gerçek dışı bilgilerin düzeltilmesi bakımından belirtmek gerekir ki;

1-     Öncelikle ÜLKER markasının konu ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen ilgi çekmek için haberde kullanılması fevkalade yakışıksız ve kötüniyet göstergesidir.

2-     Haberde bahsi geçtiğinin aksine, TOKİ ile Müvekkil arasında bu yerlerin devriyle ilgili herhangi bir hasılat paylaşımlı gelir ortaklığı sözleşmesi bulunmamaktadır. Bu iddia tamamen gerçek dışıdır.

3-     Söz konusu taşınmazların bulunduğu yerler TOKİ’nin çalışma alanı olup, istimlak bölgesidir. İstimlak edilecek yerler ilgili kanuna dayanarak uzlaşma yolu ile ilgili kuruma satılmıştır.

4-     Bölgedeki taşınmazların güncel m2 rayiç değerleri 150-200 TL aralığında olup,  taşınmazların satış işlemi m2/90-TL üzerinden gerçekleştirilmiştir. Kaldı ki haberde yer verilen ekspertiz raporundaki rakam bile taşınmazların satış değerinin üzerindedir. Dolayısıyla kamunun zararına bir işlem söz konusu değildir.

 Grubumuz, kuruluşundan bugüne kadar faaliyet alanlarında yalnızca işine odaklanmış; tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına eşit mesafede durmuştur. Grubumuzla ilgili kamuoyu nezdinde olumsuz intiba bırakmaya yönelik mesnetsiz ve gerçek dışı yorum ve açıklamalara yer verilmesi ve bazı çevrelerce bunda ısrar edilmesi, bu yorum ve açıklamaların kasıtlı ve sırf zarar vermeye odaklı olduğunun göstergesidir. Bu nedenlerle, söz konusu yazıya karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutmakla birlikte, tüm asılsız iddia ve isnatları reddediyoruz. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Saygılarımızla,

 

Yıldız Holding A.Ş. ve

Ülker Bisküvi San. A.Ş. vekili

Av. Meral ÖNCÜ>>