ÜLKER - GALATASARAY beraber nereye ?

ÜLKER ve GALATASARAY'da dikkat çeken bir işbirliği var. ÜLKER'in en üst düzey Yöneticisi Galatasaray Yönetim Kurulu'nda..
 
27 Ağustos 2013 gece saat 23:26 da Galatasaray KAP'ta bir açıklama yaptı. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine yapılan  bir atama bildiriliyordu :  
KAP'a giremeyenler için bir screenshot alalım :

 
Bekledim biraz, belki isim benzerliğidir günah almayalım diye. Ama 2 gün sonra görevlendirme ve Şirket Yönetim ve Denetim kurulları da açıklanınca yazmak farz oldu artık :
 
BUYRUN LİNKLER : Birer de foto koyalım
 
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=307702

 
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=307823
 
 

Evet son link ve foto açık açık gösteriyor ve söylüyordu: ÜLKER GRUBUNUN son yıllardaki en etkin profesyonel yoneticisi galatasaray Yonetiminde gorev alıyordu...
Peki sebep ne ? Onu zaman gösterecek ve korkarım haklı çıkacağız. Ama İsterseniz yeni Yönetim Kurulu Üyesini tanıyalım biraz :
1960 Bolu doğumlu olan Mehmet Atila Kurama, Eskişehir Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. ABD’de Cardiff Business Scholl’da MBA derecesini alan Kurama, 1997-99 yılları arasında Swişss Bank Cooperation’da Kredi Risk Müdürü olarak çalıştı. 1999-2001 yılları arasında UBS Bank’da Kredi Sorumlusu olarak görev yapan Kurama, 2001-2005 yılları arasında da Family Finans Kurumu’nun Genel Müdürü olarak çalıştı.
Ülker Yıldız Holding’in Mali Grup Başkanlığı görevini sürdüren Kurama, iyi derecede İngilizce biliyor. Evli olan Kurama, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, İstabul Ticaret Odası ve YASED’in de (Yabancı Sermaya Derneği) üyesi. Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesidir.
 
Peki, ÜLKER in nefes alamayacak kadar yoğun, en üst düzey profesyonellerinden olan Atila Bey, Galatasaray Yönetiminde ne arıyor ? 

Görevi Riski Önceden Tespit Etme Komite Üyesi...
 
Hangi risklerden bahsediyoruz peki ?
 
Zaten mali açıdan gerçekleşecek tüm riskler gerçekleşti. Ne kaldı ?
 
Yoksa.. Yoksa.. Galatasaray için değil de ÜLKER için mi bir risk tespiti yapılıyor ?
 
Ya da Galatasaray için DENİZ : ) bitti de, finansal kaynak olarak ÜLKER'mi devreye giriyor.. 

Başka bir yazının konusu olacak ama.. KURAMA'nın FENERBAHÇE'lileri de ilgilendiren BAŞKA BİR ORTAKLIĞIN  mimarı olduğu, iyi haber alan kulaklar ve araştıran gözler tarafından biliniyor.
 
Sn. Saadettin ÇAY'ın makalesinden bir bölümü aktaralım :
 
"Aslında süreç Ülker Gurubunun son yıllardaki kabuk değiştirme süreciyle ilgilidir.
Bankacılık, İnşaat ve perakende gibi pek çok farklı sektöre uzanmaya başlayan Ülker Gurubu özellikle ‘Godiva’ ile Devler Ligine girmiş oldu. Bu süreçlerin pek çoğunda imzası olan arka plandaki en önemli kahraman ise Yıldız Holding CEO’su ve Ülker Gurubu’nun Finansal Koordinatörü Atilla Kurama dır. Uzun yıllar dünya’nın en büyük bankalarında üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra 2001 de eski arkadaşı Murat Ülker’in daveti üzerine Ülker Gurubuna gelen Kurama, gelişiyle de Ülker de köklü değişikliklere imza attı. Suudi Kraliyet ailesi ile özel dostluğu olan ve bu dostluktan Family Finans’ın Ülker Grubuna geçmesinde ve ardından Suudi NBS ile Türkiye Finans’ın ortaklık yapısında büyük katkıları olmuştur. Godiva’nın Ülker’e katılmasında ve yine gurubun Finansal Kiralama ve Menkul Kıymetler şirketlerinin büyütülmesinde O’nun büyük katkıları vardır."
 
Konumuza dönelim de uzatmayalım fazla :
 
GALATASARAY ve ÜLKER in önümüzdeki dönemde parasal bir alışveriş yaşayacakları kesin. Artık bunu GS Sportif Hisseleri üzerinden mi yaparlar, yoksa daha büyük bir operasyon mu zaman gösterecek.. Ama bu atamanın amacı kesinlikle ama kesinlikle ÜLKER den gelecek paraların kontrolüdür.
 
FENERBAHÇE Başkan adaylarından Ferit ŞAHENK'in Ünal AYSAL ile BOYABAT barajındaki Milyar Dolarlık ortaklığından sonra, yine Başkan adaylarından Murat ÜLKER'in şirketinin CEO'sunun Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi olması biraz manidar geldi..
 
 
Sırada kim var acaba ??
 
Hakan Hanoğlu 

Önceki ve Sonraki Yazılar