UKRAYNA'DA KANLI GECE

UKRAYNA'DA KANLI GECE

.

Ukrayna'da Kanlı Gece: 25 Ölü 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de polisin, kent merkezindeki meydana baskın düzenlemesi sonucu 7 polis ve 18 protestocu öldü.

Ukrayna'da kasım ayından beri aşılamayan siyasi kriz, dün farklı bir boyuta ulaştı. Polis başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'ndaki protestocuları işgal ettikleri yerlerden çıkarmak için bölgeye baskın düzenledi. Eylemciler şehir merkezini ateşe verdi.

Çıkan çatışmalarda 7'si polis 25 kişi öldü.

PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Ukraynalıların sadece 'Meydan' diye andığı Bağımsızlık Meydanı'nda patlama sesleri duyuluyor, havai fişekler atılıyor ve büyük ateşler görülüyor. Şiddetli çatışmalar güvenlik güçleri parlamento binasına yürüyen göstericileri dağıtmaya çalışırken çıktı.

Protestocuların polisi taş yağmuruna tutarak geri çekilmeye zorladıkları, polisin de protestoculara göz yaşartıcı bomba ve lastik mermiyle karşılık verdiği görüldü.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de meydana gelen şiddet olaylarından "dehşete düştüğünü" bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, "Kiev'de meydana gelen şiddet olaylarından ve meydanın kenarına silahlı çevik kuvvet birliklerinin yığıldığına dair haberlerden dehşete düştüğümüzü söyleyebilirim." dedi.

Sokaklarda meydana gelen şiddeti ve her iki tarafça aşırı güç kullanımını kınamaya devam ettiklerini belirten Carney, güç kullanımının krizi çözmeyeceğini vurguladı. 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı