UKRAYNA YANIYOR RUS YANLISI AYRILIKÇILAR İLERLİYOR

UKRAYNA YANIYOR RUS YANLISI AYRILIKÇILAR İLERLİYOR

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar savaşta yeni bir cephe açtı.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar Novoazovsk limanına girerek savaşta yeni bir cephe açtılar.

Azak Denizi kıyısındaki limanın Belediye başkanı Oleg Sidorki, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, isyancı güçlerin kente girdiğini doğruladı. İsyancıları destekleyen gruplar da tezahürat yaptıkları fotoğrafları sosyal medyada paylaştı.

Kente giren gücün büyüklüğü konusunda henüz bilgi edinilemedi. Ancak Rus medyası Ukrayna güçlerinin aceleyle geri çekildiğini duyurdu.

İsyancı güçler haftalardır Donetsk'in kuzeyindeki kuşatmayı kırmaya çalışıyordu. Rusya, ayrılık yanlısı güçlere karadan destek sağladığı iddialarını reddediyor.

Bölgedeki çarpışmalar Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun ülkenin doğu bölgelerinde barış sağlanması için bir tıklayın yol haritası çizileceğine söz vermesini izliyor.

Poroşenko, Belarus'un başkenti Minsk'te Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'le iki saat süren görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Mümkün olduğu kadar çabuk şekilde ateşkes sağlanması için yol haritası hazırlanacak. Bu ateşkes kesinlikle karşılıklı olmalı" dedi.

Putin, Rusya'nın taraflar arasında diyaloğa yardımcı olacağını ancak savaşı durdurmanın Ukrayna'nın meselesi olduğunu duyurdu.

Bu arada Putin, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna daha fazla insani yardım göndermesi konusunda Ukrayna ile anlaşmaya varıldığını bildirdi.

AP ajansının haberine göre, isyancı güçler bugün daha erken saatlerde, 12.700 kişinin yaşadığı Novoazovsk'a, en az 10 havan topu atmıştı.

Kiev yetkilileri Novoazovsk'ın kuzeyindeki 7 köyün de ayrılıkçı güçlerce ele geçirildiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı