UĞUR MUMCU ŞİŞLİ'DE ANILDI

UĞUR MUMCU ŞİŞLİ'DE ANILDI

ANKARA'daki evinin önünde 22 yıl önce uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu, Şişli'deki anıtı önünde anıldı.

Şişli Belediyesi tarafından Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde saat 18.00'de yapılan anma törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Sezgin Tanrıkulu, "O yazılarıyla karanlığı ve karanlık ilişkileri ortaya çıkartıyordu. Türkiye'nin bu günlerine işaret ediyordu. Onu Ankara'nın ortasında bir bomba ile ortadan kaldırdılar ama işaret ettiği geleceği hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaklar. Uğur Mumcu o dönem işlenen karanlık cinayetlerden ilkiydi" dedi.

“UĞUR MUMCU'SUZ GEÇEN 22 YILDA..."

Hayri İnönü ise, “Uğur Mumcu'suz geçirdiğimiz 22 yılda, yıldırılmaz gazetecilikleri, halkçı duruşları hizmetleri nedeniyle arabasında bombalanarak, sırtından kurşunlanarak, yıllarca hapsedilerek birçok kişinin kalemi susturuldu. Nice insanlarımızı doğruculuktan kaybettik. En son Paris'te yaşanan acı olaylar, milyonlarca insanın tepkisini basın özgürlüğüne çekti. Ülkemizde ise basın özgürlüğünün engellenmesine olan tepki, yıllardır dile getirilmekte. Yaşananlar, her geçen gün laik, Atatürkçü düşüncenin önemini hatırlatmaktadır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı