UĞUR KURT'UN AİLESİ: ADALET VARSA KATİLLER BULUNSUN

UĞUR KURT'UN AİLESİ: ADALET VARSA KATİLLER BULUNSUN

İstanbul Okmeydanı'nda önceki gün yaşanan olaylar sırasında açılan ateş sonucu başına isabet eden kurşunla öldürülen 30 yaşındaki Uğur Kurt, memleketi Sivas'ın Hafik İlçesi'ne bağlı Üzeyir köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Acılı baba Kemal Kurt

Okmeydanı'nda Berkin Elvan ve Soma Maden faciasında ölenleri anmak için gösteri yapmak isteyen gruplara polisin müdahalesi ve sonrasında çıkan olaylar esnasında cemevinde bir cenazeye katıldığı sırada başına isabet eden kurşunla öldürülen Uğur Kurt için köyünde cenaze töreni düzenlendi. Dün akşam İstanbul'dan yola çıkarılan cenaze, kalabalık bir konvoy eşliğinde sabah saat 09.30 sıralarında köye ulaştı. Kent merkezinden İstanbul ve çevre köy ve illerden gelenler köydeki törene katıldı. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile il teşkilatı üyeleri de cenazede hazır bulundu. Cenazenin taşındığı otobüsten inen yakınları fenalık geçirdi.

KÖY MEYDANINA GETİRİLDİ

Bir süre omuzlarda taşınan Uğur Kurt, daha sonra köyün dışındaki boş bir araziye getirilerek buraya konuldu. Babası Kemal Kurt ve kardeşleri de son kez tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez cenaze başında kısa bir konuşma yaptı. Canlarının yandığını ama buna karşın devleti yönetenlerin bunu paylaşmadığını ifade eden Geçmez, "Acı sadece ailenin değil, bu acı vicdanını yitirmeyen herkesin acısıdır. Ailemizin dostlarının başı sağolsun." dedi. Daha sonra Uğur Kurt için cenazeye katılanlardan helallik alındı. Helalliğin alınmasının ardından kılınan cenaze namazının ardından Kurt'un tabutu omuzlarda taşınarak köy mezarlığına getirildi. Burada Uğurt Kurt gözyaşları arasında toprağa verildi.
CENAZEDE GERGİNLİK

Cenazenin toprağa verildiği sırada Mezarlık yanında pankart açarak Sivas Demokrasi Platformu 'Katil devlet hesap verecek' şeklinde sloganlar attı. Bu sırada Uğur Kurt'un ablaları ve bazı yakınları grupa tepki gösterdi. Slogan atılmamasını isteyen aile yakınları ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Cenazede bulunanların araya girmesiyle gerginlik de önlendi.

ACILI BABA 'ADALET İSTİYORUZ'

Kemal Kurt, "Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Ne söyleyelim. Allah geride kalanlara sabır versin. Yavrumun mekanı cennet olsun. Suçlular kimsi bulunsun. adalet varsa bu memlekette kanun varsa oğılumun katillerin bulsunlar. Adalet diye bir şey yok şu anda. Ben öyle görüyorum. Ne adalet var ne kanun var. Ama varsa bulmaları lazım." dedi. Kendisini hiç bir yetkilinin aramadığını belirten acılı baba, "Hiç kimse aramadı. Ne devletten. ne hkümetten yetkili hiç kimse aramadı. Bin bunu onların vicdanına bırakıyorum. Merhametleri varsa olur." diye konuştu.

'BAŞBAKAN AYRIŞTIRIYOR'

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise açılarının büyük olduğunu ve aileye, yakınlarına başsağlığı dilediğini belirterek, "İşin acı tarafı acımız büyüdükçe ülkemizin geleceğine yönelik endişelerimiz de büyüyor. Bu ülkeyi yönetmek iddiasıyla başbakanlık koltuğuna oturan adamın dünkü ifadeleri bu toplumda adeta bir mezhep çatışmasını tetikler vaziyette bir söylem geliştiriyor. İnanıyorum ki insanlarımız bu ayrıştırmaya, mezhep kavgasına, başbakanın sürüklediği mezhep kavgasına düşmeyeceğiz. Herkes adalet arıyor. Bugün olmayan adalet yarın başbakana da lazım olur. İyi oldu diyenlere de yazım olacak. 'Ölmüşse ölmüş' ifadelere insanlık dışı iğrenç bir ifadedir. Bırakın başbakanı sıradan bir vatandaşın bile ölmüş bir insanın, katletilmiş bir insanın arkasından bu kadar pervasızca ve bu kadar dengesizce konuşamaz. Bu bilerek isteyerek uzun zamandan bu tarafa Türkiye bir kargaşa ve kaosa sürüklenmek isteniyor. Bundan siyasi medet umanlar bu topluma ihanet ediyor." dedi. Özdemir, Uğur Kurt'un ölmül ile ilgili olarak suçluların bir an önce bulunmasını istedi ve kendilerinin de takipçisi lacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı