UĞUR DÜNDAR'A KİM DESTEK OLDU?

UĞUR DÜNDAR'A KİM DESTEK OLDU?

Açılan dava kabul edilemez.

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, Gazeteci Uğur Dündar'a eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, köşe yazısında ve sosyal paylaşım sitesi Twitter'da hakeret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Açılan davanın muhalif gazetecileri susturmaya yönelik olağan baskılardan biri olduğunu önesüren Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel yazılı açıklama yaptı. Sertel yazılı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

"Uğur Dündar, yarım asrı bulan meslek yaşamıyla, onurlu, namuslu, dürüst kişiliğiyle bu ülkede 7'den 70'e herkesin gönlünü kazanmış başı dik alnı açık gazetecilerin başında gelir. Bunca yıl televizyon ekranlarında olmasına rağmen ardında duramayacağı haberi yapmayan, yayınlamayan ve yazmayan Uğur Dündar'ın, kamuoyuna yansımış tapelerden yola çıkarak sayın Bakan hakkındaki eleştirel yazısı nedeniyle 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla yargılanması basın özgürlüğü açısından bir utançtır. Gazetecilikte haberde tarafsızlık, yorumda özgürlük ilkesi esastır. Bu demektir ki, gazeteci mesleğini yapmasın, yazmasın, yorumda bulunmasın! Bu davayı iktidarın gerçeklerin üzerini örtme, muhalif sesleri susturma girişimlerinden biri olarak görüyor, meslek büyüğümüz Uğur Dündar'ın yanında olduğumuzu önemle vurguluyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı