Uğur Dündar 1 Nisan'da Dönüyor

Uğur Dündar 1 Nisan'da Dönüyor

Adı, ‘Uğur Dündar’ın yeni kanalı’ olarak geçince ilgi arttı kanala. Yeni kanal Kanal+1. Başında Tuncay Mollaveisoğlu var. Kendisiyle konuştum. “Bir süredir medyada, yeni bir televizyon kanalı kurduğumla ilgili haberler yer alıyor. Bu konuyla ilgili ilk açıklamamı size yapıyorum” dedi. 1 yıldır çekirdek ekiple çalışıyor Mollaveisoğlu. Yarın test yayınlarına başlıyorlar. Resmi yayına geçiş tarihi olarak şimdilik 1 Nisan görülüyor. Kanalın adı konusunda da bir araştırma yapıldığını, gelen sonuçlara göre ‘bir olasılık’ isim değişikliği olabileceğini söylüyor.

Şimdilik dizi yok, belki eylülde
Genel izleyiciye hitap eden kanal olunca “Dizi olmayacak mı?” sorusu akıllara geliyor. Şimdilik düşünmüyorlar. Eylül ayı için görüştükleri ‘ünlü bir yönetmen’ var. ‘Emret Bakanım’ tarzı bir dizi düşünülüyor. “Yaptırdığımız araştırmalar gösterdi ki izleyiciler, taraflı haberlerden, özetleriyle birlikte 3-4 saat süren dizilerden, reyting uğruna değerlerimizi hiçe sayan programlardan, asabi tartışmalardan bunalmışlar” diyen Tuncay Mollaveisoğlu’nun ‘çok izlenen zaman dilimi’ formülü yavaş yavaş şekilleniyor.

Haber sonrası yarışma
Haber bülteninden sonra şöyle bir formül var kafalarında; 15 dakikalık bir güldürünün ardından, iddialı bir yarışma. Ardından ‘asabi olmayan’ tartışmalar.
Burada devreye iki isim giriyor; Banu Güven ve Ece Temelkuran. Cuma akşamları ‘daha eğlenceli’ konuklar olacak.

Filmlerde her akşam bir tema
Kanal+1’in filmlerinin tahminen saat 23.00 civarında başlaması düşünülüyor. Her akşam ayrı bir temayı işleyen filmler yer alacak. Film seçimi çok önemli. Ve konuştuğum her TV yöneticisine yönelttiğim “Film seçen uzman var mı?” sorusunu Mollaveisoğlu’na da sordum.
Söz verdim, “Söyleme” dediği isimleri yazmıyorum. Ama gerçekten önemli bir sinema eleştirmeni kanalın film seçimlerinde yer alacak.

Çok ünlü isim, gündüz kuşağında
Mollaveisoğlu, gündüz kuşağıyla ilgili olarak da “Medya sitelerine yansıyan haberlerde yalnızca isimlerin ön plana çıktığını, bazı yanlış bilgilerin ve yakıştırmaların da yer aldığını görüyorum. Sözü edilen değerli isimlerden bazılarıyla anlaştık; bir kısmıyla da görüşmelerimiz sürüyor. Bununla birlikte medyaya henüz yansımayan, izleyicileri şaşırtacak ünlü isimlerle de anlaşma aşamasındayız” diyor.

Evet bu isimlerden biri gündüz kuşağında kadın programı yapacak. Bana göre doğru bir isim. Oynadığı dizi, hali tavrıyla kadınların kendilerine yakın bulduğu biri.
Cumartesi ve pazar günleri çocuklara özel kuşak program var. Şov ve eğlence soslu bir çocuk kuşağı. Başarırlarsa büyük bir boşluğu doldurmuş olurlar.

GAZETECİLER BÖLGEYE ALINMADI

Hafta içinde PKK’nın rehin aldığı ‘kamu görevlilerinin’ serbest bırakılma görüntülerini El Cezire kanalı çekmiş, ama bu görüntüler haber kanallarında ilgi görmemişti.
Ben de bu köşede “Haber kanalları askerlerin serbest bırakılmasını yayınlamadı” diye yazmıştım.
O yazıya A Haber Haber Koordi-natörü Yüksel Altıntaş’tan itiraz geldi. Altıntaş, Kuzey Irak’a muhabir gönderdiklerini ve görüntülerin o anla ilgili olduğunu belirten bir not geçmiş. Bizden herhangi bir kanalın neden görüntü çekmediğiyle ilgili olarak A Haber ekibinin de yer aldığı bir grup gazetecinin Amediye Bölgesi’ne girmesine izin verilmediğini belirtmiş. Burada not düşelim...