UEFA Önünde Destek; Fenerbahçe Suçsuzdur

UEFA Önünde Destek; Fenerbahçe Suçsuzdur

Bu arada bir başkan ve 8 üyeden oluşan UEFA Disiplin Kurulu'ndan 4 avukatın Fenerbahçe'yle ilgili tüm duruşmaları yöneteceği öğrenildi.

FENERBAHÇE SAVUNUYOR
 
 
Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe yönetimi ve avukatlar, UEFA Disiplin Kurulu'ndaki savunmaları için UEFA Merkezi'ne giriş yaptı.
 
Nyon'daki UEFA Merkezi'ne 5 araçla birlikte gelen heyette, duruşmaya girecek olan yöneticiler ve avukatların yanı sıra kendileri için bina içinde hazırlanan özel bir bölümde bekleyecek olan Fenerbahçeli diğer yöneticiler de yer aldı.
 
Güvenlik görevlisi, yöneticileri ve avukatların araçlarını tek tek durdurarak, merkezden onay aldıktan sonra girişlerine izin verdi.
 
Dünkü Beşiktaş için yapılan duruşmanın aksine bugün daha sıkı güvenlik tedbirlerinin olduğu gözlendi. UEFA Merkezi'nin 3 ayrı kapısına güvenlik görevlileri yerleştirilirken, basın mensupları da içeriye alınmayıp, en dış kapıda yol kenarında bekletildi.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü'nü duruşmalı toplantıda Almanya'nın önemli hukuk bürolarından Martens ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deniz Tolga Aytöre ile Avukat Ayhan Çopuroğlu savunacak.
 
Başkan Aziz Yıldırım'ın UEFA Disiplin Kurulu'nda savunmasını bizzat kendisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deniz Tolga Aytöre yapacak.
 
Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu'nun savunmasını kendisi ve Avukat Ayhan Çopuroğlu, Asbaşkanlardan İlhan Ekşioğlu'nun savunmasını ise Avukat Ersan Şen gerçekleştirecek. Eski asbaşkanlardan Ali Yıldırım'ın savunmasını, Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yasemin Merçil yapacak. Fenerbahçe Kulübü Altyapı Koordinatörü Cemil Turan'ı, UEFA Disiplin Kurulu'nda Avukat Abdullah Kaya temsil edecek.
 
Bu arada bir başkan ve 8 üyeden oluşan UEFA Disiplin Kurulu'ndan 4 avukatın Fenerbahçe'yle ilgili tüm duruşmaları yöneteceği öğrenildi.

FENERBAHÇE SUÇSUZDUR
 
Futboluma Dokunma Platformu; 'Ey UEFA çalışanları, Fenerbahçe suçsuzdur'
 
Avrupalı futbolseverlerin yeni oluşturduğu "Futboluma Dokunma Platformu" UEFA'ya seslendi.
 
İsviçre'nin en çok okunan ve itibar gören gazetelerinden biri olan Neue Zürher Zeitung'a tam sayfa ilan veren "Futboluma Dokunma Platformu", Fenerbahçe'nin suçsuz olduğunu öne sürerek, "Ey UEFA çalışanları. Futboluma dokunma. Fenerbahçe suçsuzdur. Fenerbahçe'nin masumiyetini kabul edin. Futbolu bırak masum kalsın. Sadece futbolun yanında olun" şeklinde seslerini duyurmaya çalıştılar.
 
Oluşumda sadece Fenerbahçelilerin değil, Avrupa genelindeki taraftarlardan Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer takımları tutan futbolseverlerin bulunduğu belirtilirken, futbola müdahale edilmemesi gerektiği ve UEFA'nın çoğu zaman beklentilerin tersine kararlar aldığı, çoğu zaman da kulüpleri birbirine düşürdüğü, lobisi kuvvetli ülkeleri ise kolladığı savunuldu.