UEFA KUPASI SAHİBİNİ BULDU

UEFA KUPASI SAHİBİNİ BULDU

UEFA Avrupa Ligi finalinde İspanyol ekibi Sevilla, İngiliz temsilcisi Liverpool'u 3-1 mağlup ederek üst üste üçüncü kez kupanın sahibi oldu.

Liverpool ile  Sevilla arasında oynanan UEFA  Avrupa Kupası final maçını İspanyol temsilcisi  Sevilla 3-1 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

MAÇ İSVİÇRE'NİN BASEL KENTİNDE OYNANDI

İsviçre'nin  Basel şehrindeki St. Jacob-Park Stadı'nda oynanan UEFA  Avrupa Ligi finalinde  Sevilla ile  Liverpool karşı karşıya geldi.

MAÇI İSVEÇLİ HAKEM JONAS ERİKSSON YÖNETTİ

İsveçli hakem  Jonas Eriksson'un yönettiği mücadele tempolu başladı. 35. dakikada  Philippe Coutinho'nun pasında topla buluşan  Daniel Sturridge, meşin yuvarlağı filelere göndererek  Liverpool'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona ererken ikinci yarıya İspanyol ekibi çok hızlı başladı. 46. dakikada Kevin Gameiro, topu ağlara göndererek eşitliği sağladı. (1-1) Bu golün ardından oyundaki etkisini artıran  Sevilla 64 ve 70. dakikalarda Coke'nin golleriyle skoru 3-1'e getirdi. 90. dakika bu sonuçla tamamlanırken,  Sevilla kupanın sahibi oldu.

SEVILLA, UEFA KUPASI'NI ÜST ÜSTE 3. KEZ KAZANDI

UEFA  Avrupa Kupası'nı kazanan  Sevilla, UEFA Kupası'nı üst üste 3. kez toplamda 5. kez bu kupayı kazanarak müthiş bir başarıya imza attı.